R. Morkevičius augino du vaikus, o jo gyvenimo draugė šiuo metu laukiasi dar vieno. Pastaraisiais metais kovotojas turėjo bėdų su teisėsauga - jis buvo tris kartus teistas už žmonių sumušimą. Sportininkas turėjo problemų ir su finansais.

"Dėl jį kamuojančių problemų nežinau daug. Kiek pastaruoju metu esame bendravę, jis sakė, kad norėtų vėl grįžti į sportą, bet šeimoje sudėtinga padėtis, reikia kažkaip kapstytis, kad galėtų ją išlaikyti. Suprantu jį, nes pats dėl šeimos neišlendu iš salės, o jo šeima yra gausesnė ir jis ją mylėjo labiau už viską. Norėčiau visiems jo artimiesiems nusiųsti nuoširdžiausią užuojautą dėl netekties. Jis visam laikui liks mūsų širdyse", - Eltai sakė S. Maslobojevas.

R. Morkevičius prieš gerą dešimtmetį pradėjo garsinti Lietuvos vardą sėkmingai dalyvaudamas prestižiniuose bušido turnyruose Japonijoje.

"Kai tik pradėjau sportuoti, R. Morkevičius buvo pačioje savo karjeros aukštumoje. Mes dar nemokėjome rankų prie galvos laikyti, o jis jau skynė pergales didžiausiuose ringuose. Visada žavėjo jo sprogstama jėga, dinamiškumas. Ringe jis buvo nenuspėjamas. Visi žinojo, kad, kad Remigijus gal nebuvo pats techniškiausias kovotojas, bet jo kovos maniera buvo ypatinga - visada rizikuoti daryti tai, kas šauną į galvą tą akimirką. Įdomiausia tai, kad jam dažniausiai tai pasisekdavo. Jis parodė, kad net esant iš tokios nedidelės šalies, kaip Lietuva, galima pasiekti pasaulinių aukštumų. Parodė mums, kad jokių ribų nėra - reikia tik uoliai dirbti vardan savo tikslų", - kalbėjo S. Maslobojevas.

S. Maslobojevas R. Morkevičių laikė savo kolega, iš kurio ne kartą sėmėsi įkvėpimo ruošdamasis kovoms.

"Mus siejo tik sportas. Nors artimais draugais nebuvome, bet vienas kitam jautėme didžiulę pagarbą. Atsimenu, kad man vienas didžiausių laimėjimų buvo, kai jis vieną kartą priėjęs prie manęs pasakė, kad šiuo metu esu geriausias Lietuvos kovotojas ir mano kovos stilius jį labai žavi. Kai žmogus, į kurį augdamas lygiavausi, perdavė savo karūną man, pasijutau taip, tarsi būčiau iškovojęs vieną didžiausių karjeros pergalių", - pridūrė S. Maslobojevas.