Raseinių rajono policijos komisariato atstovai praneša, kad patruliams toks elgesys sukėlė įtarimą, todėl nedelsdami įjungė švyturėlius su garsiniais signalais ir pradėjo vytis sprunkantį automobilį.

Pareigūnai ne kartą per garsiakalbį vairuotoją ragino sustoti, mat toks jo elgesys kelia pavojų kitiems eismo dalyviams, tačiau vairuotojas į reikalavimus nereagavo.

Nutrūktgalviškai sprunkantis vairuotojas kelyje Ariogala – Raseiniai – Kryžkalnis automobilio nesuvaldė ir trenkėsi į kairėje kelio pusėje esančius tilto atitvarus, sulamdė automobilio priekį ir net pameta vieną ratą.

Laimė, tuo metu kelyje nebuvo kitų transporto priemonių, nes smūgis galėjo baigtis tragiškai. Net ir padaręs avariją, o iš rato pažirus žiežirboms, vairuotojas nepasidavė ir spruko toliau. Nors ir negreitai, važiuodamas maždaug 30 km/h greičiu, nuo įvykio vietos „Opel“ sugebėjo nuvažiuoti dar maždaug 1,5 kilometro ir tik tada sustojo.

Nedrausmingas vairuotojas policijos pareigūnų buvo sulaikytas panaudojant specialiąsias priemones – antrankius. Paaiškėjo, kad automobilį vairavo blaivus 20 metų Raseinių rajono, Sargelių kaimo gyventojas. Nuo policijos jis spruko, nes neturėjo teisės vairuoti. Vaikinas policijai gerai žinomas – anksčiau teistas. Automobilyje taip pat važiavo mergina ir vyriškis, jie nenukentėjo, nors apie įvykį nieko konkretaus paaiškinti negalėjo.

Teismas jau nusprendė, kaip nubausti vairuotoją. Už šį pasivažinėjimą, kai sukėlė eismo įvykį, važiavo neturėdamas teisės vairuoti, nepakluso pareigūnų reikalavimui sustoti ir vairavo transporto priemonę neįregistravęs įstatymo numatyta tvarka - paskirta galutinė administracinė nuobauda 1158 eurų.

Vyras iš klaidų nepasimoko - šių metų pavasarį, gegužės mėnesį, Raseinių rajone jis jau buvo sukėlęs eismo įvykį. Jo metu atsitrenkė į kitą automobilį ir sužalojo juo važiavusius vairuotoją ir keleivį. Tačiau ir čia atsakomybės bandė išvengti – iš eismo įvykio vietos pasišalino.