VSAT praneša, kad kolegų demaskuoti vyrai atleisti iš vidaus tarnybos. Buvusiems pasieniečiams teismas yra skyręs tūkstantines baudas.

Įsiteisėjus teismo nuosprendžiui, laikinasis VSAT Vilniaus rinktinės vadas Alvydas Jankauskas už tyčinio nusikaltimo padarymą pasieniečius atleido iš pareigų.

Jie nuo sulaikymo datos buvo nušalinti nuo tarnybos, o sienos apsaugos sistemoje dirbo atitinkamai ketverius ir septynerius metus.

Teismo nutartimi buvę pareigūnai buvo pripažinti kaltais dėl kyšininkavimo, bendrininkavimo neteisėtai gabenant akcizais apmokestinamas prekes. Už tai jiems buvo skirtos atitinkamai 280 MGL ir 100 MGL dydžio baudos.

Vadovaujantis Baudžiamojo kodekso nuostatomis, subendrinus bausmes ir įskaičius ikiteisminio tyrimo metu laikinajame sulaikyme išbūtą laiką, buvusiems pasieniečiams teks sumokėti atitinkamai 218 MGL (8209 €) ir 98 MGL (3690 €) dydžio baudas.

Įtarimai 27-erių pasieniečiui D. B. pareikšti 2014 m. balandžio 2 d. po to, kai jį sulaikė Vilniaus rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus ir Imuniteto poskyrio pasieniečiai. Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad D. B. už piniginį atlygį susitarė su kolega 30-mečiu pasieniečiu V. A., jog pastarasis netikrins krovininio automobilio „Citroen C25“. Šis vyko iš vadinamosios Dieveniškių kilpos į Lietuvos teritorijos gilumą keliu Dieveniškės – Šalčininkai. Šalia jo prie išvažiavimo iš kilpos VSAT pareigūnai tikrina vykstančius automobilius ir asmenis.

Kontrabandinių cigarečių krovinys buvo paslėptas po malkomis. Tąsyk VSAT pareigūnai sulaikė 23 500 pakelių cigarečių „Fest“ ir 500 pakelių cigarečių „Minsk“. Šių 24 tūkst. cigarečių pakelių muitinė vertė, įskaitant privalomus sumokėti mokesčius, buvo 52 643,65 euro.