Penki ekipažai, dešimt Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos tarnybos ir Klaipėdos rajono policijos komisariato pareigūnų nuo 7 val. ryto išsirikiavo prie vadinamojo Priekulės aplinkkelio, arčiau Šilutės.

Po geros valandos nuo reido pradžios viename iš alkoholio matuoklių, kuriais tikrinti vairuotojai, užsidegė ne nuliai, o 0,1 promilės. Tai leistina norma. Vairuotojas tvirtino, jog penktadienio vakare išgėrė tik du butelius alaus. „Net nežinau, kaip čia taip išėjo. Man taip pirmą kartą“, – pats nustebęs buvo vairuotojas. Pareigūnai jam priminė, jog reikia būti atidesniam, kitą kartą iš ryto nerizikuoti sėsti už vairo, jei vakare vartos alkoholinius gėrimus.

Dar vienas vairuotojas, „įpūtęs“ leistiną normą, buvo jau garbaus amžiaus.

Šiek tiek po 9 val., kai pareigūnai tikrino visus nuo Šilutės pusės atvažiuojančius vairuotojus, alkoholio matuoklyje užsidegė vienam vyrui labai nepalankūs skaičiai. Alkoholio matuoklis parodė, jog vairuotojo kraujyje yra 1,01 promilės alkoholio. Tai lengvas girtumo laipsnis, tačiau už tai vis tiek gresia bauda ir vairuotojo pažymėjimo netekimas.

Vyras prisipažino, jog penktadienio vakare gėrė, mažai miegojo, todėl, matyt, jo kraujyje ir liko tiek alkoholio. Jis aiškino, kad skubėjo parsivežti žmonos iš ligoninės Klaipėdoje, tačiau jo kelionė gerokai užtruko, nes jis turėjo laukti, kol atvyks kitas vairuotojas, galintis vairuoti jo automobilį.

Beveik tuo pat metu vienas pareigūnų ekipažas jau buvo išskubėjęs į iškvietimą, nes gavo informacijos, jog ties Vėžaičiais nuo kelio nulėkė neblaivaus vairuotojo vairuojamas automobilis. Vairuotojas nenukentėjo, tačiau nemalonumų prisidarė – jam nustatytas 2,2 promilės girtumas. Jis nuo kelio nulėkė todėl, kad nepasirinko saugaus greičio ir neįverto, jog kelio danga yra slidi.

Apie vidurdienį pareigūnai persikėlė į kitą vietą – kelią Kaunas-Jurbarkas-Šilutė-Klaipėda ties Mickais. Čia pareigūnai matavo, ar vairuotojai paiso leistino greičio, kuris šioje vietoje yra 70 km/h.

Už leistino greičio viršijimą buvo sustabdytas 1965 metais gimusio Rimo vairuojamas automobilis. Greitį vyras viršijo 24 km/h, tačiau daug didesnės bėdos laukė, kai jis papūtė į alkoholio matuoklį. Jis parodė, jog vairuotojas ne tik viršijo greitį, bet ir yra neblaivus – 0,62 promilės. Rimas keliaus į teismą, kur sužinos, kokia nuobauda už padarytus pažeidimus jam bus skirta.

Į teismą keliaus dar du greičio mėgėjai. Vienas kelio ruože, kur leidžiama važiuoti 70 km/h greičiu, lėkė 132 km/h greičiu, kitas – 124 km/h. Abu vairuotojai leistiną greitį viršijo daugiau nei 50 km/h, todėl jiems gresia ir bauda, ir vairuotojo pažymėjimo netekimas keliems mėnesiams.

Vairuotojai pripažino savo kaltę, nesiginčijo, aiškino, jog kažkur labai skubėjo.

Per reidą taip pat įkliuvo ir du vairuotojai, kurie vairavo tokias transporto priemones, prie kurių vairo negalėjo sėsti, nes neturi atitinkamos kategorijos vairuotojo pažymėjimo.

Vienas tokių vairuotojų reidą pamatė iš toliau ir nebepanoro iki jo privažiuoti. Tai pastebėjo vienas pareigūnų, kuris sėdo į automobilį ir nuvažiavo iki sustojusios transporto priemonės. Tuomet ir paaiškėjo, kodėl vairuotojas bijojo reido.

Jis privalėjo turėti kitos kategorijos vairuotojo pažymėjimą, nes tempėsi priekabą, tačiau neturėjo. Jam buvo surašytas protokolas už tai, kad vairavo, nors neturėjo tam teisės. Vairuotojas ilgai ieškojo, kas galėtų vairuoti jo transporto priemonę, tačiau draugų taip ir neatsirado. Todėl jis atsikabino priekabą, ją paliko šalikelėje, o pats nuvažiavo.

Pareigūnai sustabdė ir lengvąjį automobilį, kuris tempė daugiau nei 12 tonų sveriantį sunkvežimį.

Prie pastarojo vairo sėdėjo vairuotojas, kuris neturi teisės vairuoti tokią transporto priemonę, todėl jam už tai buvo surašytas protokolas. Lengvojo automobilio vairuotojas, kuris tempė sunkvežimį, turi teisę vairuoti ir sunkesnes transporto priemones, todėl vyrai iš reido vietos nuvažiavo, kai vienas jų sėdo prie lengvojo automobilio vairo, o kitas – prie tempiamo sunkvežimio.