Per rungtynes dalis baltarusių nesusivaldė ir sukėlė muštynes. Policijos duomenimis, stadione jie svaidė petardas, kai kurie buvo „ginkluoti“ iš remontuojamų stadiono prieigų atsineštomis senomis plytomis.

Baltarusiams įsivėlus į muštynes su Lietuvos futbolo sirgaliais, buvo apgadintas vienas automobilis. Vietoje budėję 36 viešosios policijos mobiliosios kuopos patruliai pradėję sulaikinėti incidento dalyvius, buvo priversti kviesti pastiprinimą.

„Dėl muštynių, prasidėjusių 19 val., į komisariatą buvo pristatyta 30 Baltarusijos piliečių. Pradėtas ikiteisminis tyrimas chuliganizmo“, - DELFI trečiadienį vakare sakė sostinės 3-iojo policijos komisariato viršininkė Liucija Borusevičienė.

Pareigūnai baiminosi, kad baltarusių nenaudai pasibaigus rungtynėms (laimėjo lietuviai rezultatu 1:0), gali kilti dar vienos muštynės, todėl į pagalbą pakvietė vidaus tarnybos 2-ąjį pulką.

Tačiau maždaug šio pulko pareigūnų pagalbos nebeprireikė. Likusieji baltarusiai sėdo į tris mikroautobusus, kuriais jie buvo atvykę iš gimtinės, ir lydimi pareigūnų išvažiavo.

L.Borusevičienės teigimu, Baltarusijos piliečiai bus apklausti ir paleisti. Kai kuriems iš jų buvo surašyti administracinės teisės pažeidimo protokolai dėl nedidelio chuliganizmo. Vienas į policiją pristatytas Baltarusijos pilietis įtariamas automobilio apgadinimu.

Dieną apie 70 baltarusių prie Baltarusijos ambasados protestavo prieš Baltarusijos prezidento Aleksandro Lukašenkos režimą.

Protestuotojai pasikviestiems žurnalistams aiškino, kad vakare eis į futbolo rungtynes, nes nori, kad per tiesioginę rungtynių transliaciją būtų parodytos jų šalies opozicijai priskiriamos vėliavos.

Lietuvos jaunųjų centristų judėjimo pirmininkė Julija Lisovskaja, lydėjusi 70 baltarusių protestuotojų į „Vėtros“ stadioną, DELFI sakė, kad varžybas stebėjo kelios baltarusių grupės.

„Be mūsų, ten buvo nemažai kitų sirgalių iš Baltarusijos. Kai mes atvykome į stadioną, muštynės jau buvo įvykusios, todėl nė vienas iš mano lydėtų baltarusių jokiose muštynėse nedalyvavo. Jie buvo kelis kartus instruktuoti, kaip elgtis ir jie tikrai negalėjo su niekuo susimušti“, - sakė J.Lisovskaja. Ji teigė, kad jos lydėti baltarusiai vis dar yra Lietuvoje, dalyvauja jaunimo bendradarbiavimo seminaruose ir susipažįsta su mūsų šalies kultūra.

Šiandien 19.00 val. sostinės universalioje „Siemens“ arenoje Lietuvos ir Baltarusijos rinktinės dalyvaus draugiškose krepšinio varžybose. Pareigūnai tikisi, kad per šias rungtynes panašių incidentų bus išvengta. „Seminarų dalyviai iš Baltarusijos nevažiuos stebėti šių varžybų“, - sakė J.Lisovskaja.