Reidas prasidėjo Laisvės pr., ties Pasakų parku. Apie 22.45 val. nurodymui sustoti nepakluso „Škoda Octavia“ vairuotojas - kiek pristabdęs jis staiga nuspaudė greičio pedalą. Tačiau Kelių policijos patruliai jį greitai pavijo ir sustabdė.

Tada paaiškėjo, kodėl vyriškis (gim. 1979 m.) bėgo - jis buvo neblaivus ir neturi vairuotojo pažymėjimo (jo neteko todėl, kad vairavo girtas, bausmės terminas jau pasibaigęs, tačiau vyras neperlaikė egzaminų ir pažymėjimo neatgavo).

Salininkų gyventojas nuo policijos bandė pabėgti nepaisydamas, kad kelia pavojų savo šeimai - automobilyje buvo jo žmona ir dviejų mėnesių kūdikis.

Automobilio, kurio valstybinio numerio skaičiai - 134, vairuotojas tiek ir „pripūtė“ - 1,34 promilės.

Sulaikytas vyras buvo labai piktas - plūdosi, keikėsi necenzūriniais rusiškais keiksmažodžiais, kalinių žargonu grasino žurnalistams, žadėjo sudaužyti kameras ir t.t. Vos kelis priekinius dantis turintis vyras grasinančiu tonu vieno operatoriaus pasiteiravo ar „dantys tvarkoj?“.

Paskui vairuotojas apsiramino, papasakojo, kad daug kartų „sėdėjo“ pataisos namuose, dabar dirba statybininku. Padeklamavo rusiškų „liaudies“ eilėraščių apie Europą. Sakė, kad automobilis ne jo, o draugo. Sužinojęs, jog „Škoda“ bus išgabenta į saugomą aikštelę, planavo automobilį kitą dieną pasiimti. Išgirdęs, kad niekas jam mašinos artimiausiu metu neatiduos, nes teismas gali ją konfiskuoti, girtas vairuotojas pareiškė, kad tuoj viską sutvarkys - „susitars“ su policininkais. Bet, žinoma, šis planas liko neįgyvendintas.

Bet ramus jis buvo neilgai, netrukus jį vėl apėmė rūstybė. Šįkart jis ėmė koneveikti žmoną. Norėdami apsaugoti moterį nuo sutuoktinio plūdimosi, pareigūnai ją su kūdikiu pasodino į savo automobilį, o paskui nuvežė į namus Salininkuose - toliau nuo siautėjančio vyro, kuris tąnakt ketino nakvoti pas Viršuliškėse gyvenančią savo motiną.

Abejotinos meninės vertės eilėraščius deklamavęs girtas vairuotojas toliau demonstravo meilę menui - įjungęs „Škodos“ grotuvą bandė sužavėti aplinkinius vadinamuoju „rusišku šansonu“, t.y. Rusijos kriminalinių kalinių dainomis.

O jau išvežant automobilį autovežiu, vairuotojas paskutinę akimirką pripuolė prie išgabenamos mašinos ir vėl įjungė grotuvą visu garsu. Autovežio vairuotojas, gūžtelėjęs pečiais, taip ir nuvažiavo iš gabenamos „Škodos“ sklindant kalinių raudoms.

Per šį reidą įkliuvo dar vienas vairuotojas. Jaunas vyras sėdo prie „Toyota Avensis“ vairo, nors niekada neturėjo vairuotojo pažymėjimo. Šis žmogus elgėsi ramiai - sulaukė draugo, turinčio teisę vairuoti, ir išvažiavo.