Primename, kad 2012 m. Kaune, Šilainiuose, daugiabutyje sukėlus gaisrą, kuomet žuvo žmogus, per kelias dienas buvo sulaikyti 3 įtariamieji (gimę 1990 m., 1993 m. ir 1994 m.). Dar vienas įtariamasis po įvykdymo nusikaltimo pasislėpė. Iškart buvo paskelbta kauniečio M. Sasnausko paieška. Vėliau buvo išduotas ir Europos arešto orderis.

Kauno apskrities policijos pareigūnai nuolat bendradarbiavo su kitų Europos šalių teisėsaugos pareigūnais. Šių metų balandžio 16 d. M. Sasnauskas (anksčiau neteistas, baustas administracine tvarka) sulaikytas Anglijoje, Redinge.

2012 metų kovą M. Sasnauskas ir su trimis bendrais sukėlę tragišką gaisrą Šilainių mikrorajono daugiabutyje. Už šį nusikaltimą jau nuteisti trys konflikte dalyvavę kauniečiai - 21-erių M. Sasnausko brolis Paulius Sasnauskas, 24 metų Paulius Diliūnas ir 21 metų Lukas Buckus. Būtent M. Sasnauskas laikomas nusikaltimo iniciatoriumi.

Vaikinams buvo pareikšti kaltinimai dėl pasikėsinimo nužudyti du ar daugiau žmonių, dėl nužudymo kankinant ar kitaip žiauriai, dėl nužudymo kitų žmonių gyvybei pavojingu būdu, dėl sunkaus dviejų ar daugiau asmenų sveikatos sutrikdymo kankinant ar kitaip žiauriai, kitų žmonių gyvybei pavojingu būdu, dėl viešosios tvarkos pažeidimo, dėl turto sugadinimo ir dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

P. Sasnauskas, kuris nusikaltimo metu buvo nepilnametis, subendrinus bausmes už grotų praleis 7 su puse metų. P. Dilūnui skirta didžiausia bausmė – 15 metų nelaisvės. L. Buckus atsipirko lygtine laisvės atėmimo bausme.

Kaltinamajame akte teigiama, kad P. Sasnauskas su L. Buckumi bute su dar keliolika jaunuolių šventė gimtadienį. Netrukus kilo konfliktas, kurio metu P. Sasnauskas buvo sužalotas. Po incidento P. Sasnauskas ir L. Buckus pasišalino. Tačiau neilgam. Vaikinai, nuvykę pas draugus, sugalvojo keršto planą. Išsikvietę taksi penki vaikinai nuvyko į degalinę ir į 5 litrų talpos tarą įsipylė 2,8 litro benzino. Vėliau tas pats taksi automobilis vaikinus nuvežė į Šilainius.

Pakilę liftu į septintąjį aukštą vaikinai pasibeldė į buto, kuriame vyko vakarėlis, duris. Duris atidarė Mindaugas S. - kerštautojai vaikiną apipylė benzinu, degalais aplaistė buto koridorių ir padegė.

Padegtas Mindaugas S. dar bandė gelbėtis – liudininkai pasakojo, kad degantis vaikinas bandė įsisukti į užuolaidas, tačiau dėl to ugnis dar labiau išplito. Vėliau Mindaugas S. rastas uždusęs vonioje.

Ugnis užkirto kelią jaunuoliams pasišalinti iš buto. Neturėję kitos išeities žmonės buvo priversti gelbėtis kaip išmano – kai kurie net šoko pro 7 aukšto buto langus ir balkoną. Iš didelio aukščio nukritę du jaunuoliai patyrė sunkius sužalojimus. Vienam iš jų nustatytas neįgalumas.