Apie 20 val. 45 min. pareigūnai pastebėjo jų link važiuojantį nurodytą automobilį. Patruliai jį sustabdė patikrinimui. Nuo vairuotojo (gim. 1979 m.) sklido stiprus alkoholio kvapas, kalba buvo nerišli, o judesiai ‒ nekoordinuoti. Trisdešimt septynerių vyras neneigė vartojęs alkoholį, sutiko pasitikrinti ir blaivumą, tačiau į alkoholio kiekio matuoklį ne pūtė iškvėptą orą, kaip buvo paaiškinta, bet traukė į save. Ir taip kelis kartus, praneša Vilniaus policija.

Kai „VW Multivan“ vairuotojui buvo išaiškinta administracinė atsakomybė už vairavimą esant neblaiviam, vyras pasiūlė „susitarti“, pažadėdamas 300 eurų atlygį. Pareigūnams įspėjus dėl baudžiamosios atsakomybės už bandymą papirkti, vyras neatlyžo ir toliau siūlė vis didesnį atlygį ‒ 350 eurų, o vėliau ir 1 000 eurų.

Patruliams pildant administracinio teisės pažeidimo protokolą, vairuotojas spruko iš tarnybinio automobilio ir „dėjo į kojas“. Sulaikomas vyras priešinosi, nevykdė teisėtų pareigūnų reikalavimų, todėl buvo „nuramintas“ elektros impulsiniu prietaisu „Taser“. Vežamas į Vilniaus miesto antrąjį policijos komisariatą, plūdosi, necenzūriniais žodžiais įžeidinėjo patrulius, o pristatytas į komisariatą, atsisakė pasirašyti administracinio teisės pažeidimo protokolą (vairavo neblaivus, neturėdamas tam teisės, vengė pasitikrinti blaivumą), parodydamas dešinės rankos vidurinį pirštą.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl papirkimo. Vyrui gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Tą patį vakarą Vilniaus policininkus bandė papirkti dar vienas girtas vairuotojas. Apie 20.35 val. Vilniaus r. patruliuojantys Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos valdybos Mobilios kuopos pareigūnai gavo pranešimą, kad Dobromislės kaime (Šatrininkų sen.) automobilio „Ford“ vairuotojas gali būti neblaivus.

Mobilios kuopos ekipažas sustabdė nurodytą automobilį. Kaip netrukus paaiškėjo, jį vairavo neblaivus (2,45 prom. alkoholio) vyras (gim. 1991 m.). Jis, siekdamas išvengti atsakomybės už KET pažeidimą, pasiūlė 70 eurų kyšį.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl papirkimo.