Štai tokią istoriją pirmadienį pradėjo nagrinėti Kauno apygardos teismas. A.J. Valavičiui už sūnaus sužalojimą gresia baudžiamoji atsakomybė.

Kaltinamajame akte rašoma, kad senolis Simno mieste tyčia sudavė vieną smūgį metaliniu žarstekliu savo sūnui Algimantui Valavičiui į galvą, tuo šiam padarė atvirą impresinį kaktikaulio lūžimą, kraujo išsiliejimą virš kietojo galvos smegenų dangalo kairės kaktinės skilties srityje bei lengvos formos ūmaus periodo galvos smegenų trauminę ligą, taip dėl atviro impresinio kaktikaulio lūžimo sunkiai suluošino savo artimąjį giminaitį – sūnų ir taip padarė jam sunkų sveikatos sutrikdymą.

Tiesa, pirmojo posėdžio metu dalyvavę abu konflikto dalyviai teismą bandė įtikinti, kad A.J. Valavičius netyčia, krisdamas užgavo sūnų su žarstekliu, o ir sužalojimai ne tokie rimti. Sūnaus teigimu, po incidento jis buvo pristatytas į Kauno klinikas, ligoninėje praleido tris paras ir sužalojimai nebuvo jau tokie baisūs.

Nukentėjusiu byloje pripažintas Algimantas Valavičius taip pat tvirtina, kad beveik nieko neatsimena. Tą dieną grįžo namo jau būdamas girtas. Su savimi atsinešė dar apie 0,375 litro degtinės. Konflikto ir jo pasekmės vyras teigia beveik nepamenantis. A. Valavičius teisme sakė, kad tėvui priekaištų neturi ir jam atleido. Taip pat vyras patvirtino, kad niekada tėvo nemušęs. Vyrui po incidento buvo nustatytas 2,45 promilės girtumas. Jo tėvas konflikto metu buvo blaivus.

Pats kaltinamasis Algirdas Juozas Valavičius teisme savo kaltę pripažino bei pasakojo, kad norėjo apraminti įsilinksminusius palikuonis. Tada įsisiautęs sūnus artėjo prie jo sugniaužęs kumščius. Senolis rankoje laikė žarsteklį, kuriuo neva pasiremdavo. Traukdamasis nuo sūnaus tėvas užsikabino už lovos kojos, krito ir griūdamas netyčia žarstekliu sužalojo sūnų.

Kitas posėdis bus sausio mėnesį. Teismas prašys ekspertų dar kartą pateikti išvadas dėl nukentėjusiojo sužalojimų rimtumo ir tada spręs, ar smūgis žarstekliu buvo tyčinis ir kokia bausmę skirti prie 90-mečio artėjančiam senoliui.