Prevencinė akcija, kurios metu buvo tikrinamas vairuotojų blaivumas, surengta norint atkreipti žmonių dėmesį į dieną žuvusiems eismo įvykiuose atminti. Ši diena minima lapkričio 20 d.

„Ankstesniais metais mes, pagerbdami žuvusiuosius keliuose, deginome žvakutes, taip pat policijos kapelionas Sigitas Bitkauskas šventino taip vadinamas „juodąsias dėmes“ – vietas, kur įvyksta daug eismo įvykių, o šiemet akcija yra visai kitokia.

„Statistika byloja, kad dėl neblaivių vairuotojų kaltės įvyksta maždaug 30 procentų eismo įvykių, tad mūsų misija šiandien yra atkreipti vairuotojų dėmesį, kaip svarbu vairuoti blaiviam, atsakingai, kad aukų būtų kuo mažiau“, - sakė valstybinės įmonės „Alytaus regiono keliai“ Kelių priežiūros ir saugaus eismo skyriaus inžinierė Neringa Makaveckienė.

Ji ir kiti įmonės darbuotojai reido metu blaiviems vairuotojams dovanojo ledo grandiklius ir linkėjo saugaus kelio. Nors vairuotojai iš pradžių nustebdavo, gavę dovanas ir išgirdę palinkėjimus nuvažiuodavo besišypsodami.

Dovanos buvo įteiktos ne visiems. Praėjus pusvalandžiui po reido pradžios, policijos pareigūnams įkliuvo du neblaivūs vairuotojai.

Vienam jų nustatytas 2,38 promilių girtumas. Kodėl prie vairo sėdo neblaivus, vairuotojas paaiškinti nenorėjo, tik burnodamas dangstėsi veidą nuo fotoaparato blyksčių. Tačiau kur kas iškalbingesni buvo jo kartu važiavę taip pat neblaivūs draugai.

Vienas jų atviravo, kad visa jų kompanija važiavo iš „mergičkų“, su kuriomis šventė. Nė vieno blaivaus žmogaus, galinčio vairuoti automobilį, nebuvo.

Linksmai nusiteikęs keleivis, kurio draugas vairavo automobilį girtas, tikino, kad jis įkliūna ne pirmą kartą.

Nepasisekė ir 1,12 promiles alkoholio įpūtusiam vyriškiui. Šis prisipažino, kad šeštadienį vakare šventė, pabudęs ryte dar specialiai laukė, kol prablaivės.

„Atrodė, kad jau galiu vairuoti. Nemaniau, gal galėčiau įpūsti“, - sakė vairuotojas, tikinęs, kad įkliūva pirmą kartą.

Per 4 valandas trukusį reidą iš viso įkliuvo 2 neblaivūs ir 2 teisės vairuoti neturintys vairuotojai. Dar 4 vairuotai alkoholio buvo vartoję, bet alkotesteriai parodė leistiną normą.