Minėti marijampoliečiai kaltinti iš anksto susitarę ir veikdami organizuotoje grupėje neteisėtai įgiję, laikę, gabenę, pardavę ir kitaip platinę labai didelį kiekį narkotinių medžiagų. 2009 m. lapkritį A. J. susitarė su trimis Kirgizijos piliečiais pirkti iš jų labai didelį kiekį heroino. M. S. ir R. G. iš sutartos vietos per tris kartus paėmė ne mažiau kaip 2481,095 g birios medžiagos, kurios sudėtyje buvo ne mažiau kaip 232,334 g heroino, atgabeno į Marijampolę ir juo disponavo. Dalį narkotinės medžiagos A. J. bendrininkams nurodė realizuoti asmeniui, kurio atžvilgiu byla išskirta. Šis kaip atlygį už gautą heroiną A. J. perdavė butą Marijampolėje, sudarydamas apsimestinę buto pirkimo–pardavimo sutartį, kuria butas neva parduotas kitam asmeniui.

A. J., M. S. ir R. G. savo kaltės nepripažino, tačiau teismas, įvertinęs visus ikiteisminio tyrimo metu surinktus įrodymus, nustatė, kad įrodymai byloje surinkti Baudžiamojo proceso kodekso nustatyta tvarka, tai yra teisėtais būdais ir tvarka bei laikantis įstatymo. Byloje esantys įrodymai buvo patikrinti teisminio nagrinėjimo metu.

Liudytojų parodymai, pokalbių suvestinės ir garso įrašai, specialistų išvados ir kiti surinkti duomenys visiškai patvirtino, kad šie kaltinamieji įvykdė jiems inkriminuotas nusikalstamas veikas. Taip pat teismas pripažino, kad kaltinamiesiems buvo žinoma, jog ši veika yra draudžiama, nusikalstama ir neteisėta, nes byloje yra pakankamai duomenų, kad buvo imtasi konspiracinių metodų.

Teismas kaltinamųjų atsakomybę lengvinančių aplinkybių nenustatė, o sunkinančia aplinkybe pripažino tai, kad nusikalstamą veiką jie padarė organizuotoje grupėje. Atsižvelgęs į tai, kad padarytas tyčinis, baigtas, labai sunkus nusikaltimas, kaltinamieji teisti, linkę pažeisti įstatymus ir daryti nusikalstamas veikas, o BK 260 straipsnio 3 dalies sankcijose už šią nusikalstamą veiką numatyta vienintelė bausmės rūšis – laisvės atėmimas, marijampoliečiams skyrė realias laisvės atėmimo bausmes: A. J. 11 m., M. S. – 10 m. 6 mėn., o R. G. – 10 m. pataisos namuose.

Nuosprendis per 20 dienų, suimtiems nuteistiesiems šį terminą skaičiuojant nuo nuosprendžio nuorašo įteikimo dienos, gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui per Kauno apygardos teismą.