Bylos duomenimis, praėjusių metų lapkritį, apsvaigusi nuo alkoholio, kaltinamoji pasikėsino į dviejų savo vaikų gyvybę. Motina dvejose vandens stiklinėse ištirpdė ne mažiau kaip 20 vnt. receptinių vaistų tablečių, kurių sudėtyje yra psichotropinė medžiaga – alprozalapamas. Šiuos paruoštus tirpalus liepė išgerti savo mažamečiams vaikams, taip sukeldama realų pavojų vaikų gyvybėms.

Prokuratūra praneša, kad šis įvykis baigėsi be rimtų pasekmių tik laimingo atsitiktinumo dėka, kuomet į moters namus atvyko pažįstamas, kuris iškvietė greitąją medicininę pagalbą. Atvykę medikai suteikė vaikams pirmąją pagalbą, kuriems diagnozuotas apsinuodijimas medikamentais.

Tyrimo metu buvo atlikta kaltinamosios teismo psichiatrinė ekspertizė, kurios metu konstatuota, kad kaltinamoji tiek nusikalstamos veikos padarymo metu, tiek ir dabar gali suvokti savo veiksmų prasmę ir juos valdyti.

Mažamečiai vaikai šiuo metu yra atskirai nuo motinos. Moteriai paskirtos kardomosios priemonės – įsipareigojimas gyventi atskirai nuo nukentėjusiųjų, rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir dokumentų paėmimas.

Kaltinamoji ikiteisminio tyrimo metu atsisakė duoti parodymus.