Prieš teismą stojo Ronaldas Mikočiūnas, Edikas Mikučiauskas, Raimondas Albinas Galeckas, Gediminas Vaikšnoras, Igoris Skromovas, Mindaugas Ratkevičius ir Mindaugas Ališauskas.

Nusikalstamas susivienijimas, neteisėtas disponavimas dideliu kiekiu narkotinių medžiagų, neteisėtas laisvės atėmimas, prekyba žmonėmis, plėšimas panaudojus šaunamąjį ginklą, neteisėtas disponavimas šaunamaisiais ginklais ir šaudmenimis, pasikėsinimas nužudyti du asmenis dėl savanaudiškų paskatų, siekiant nuslėpti kitą nusikaltimą, dokumentų suklastojimas – tokie sunkūs kaltinimai pareikšti kauniečiams.

Ronaldas Mikočiūnas kaltinamas tuo, kad turėdamas tikslą nusikalstamai praturtėti, ne vėliau kaip 2014 m. rudenį, tiksliai nenustatytą dieną kartu su Ediku Mikučiausku organizavo nusikalstamą susivienijimą bendrai nusikalstamai veikai daryti, t. y. neteisėtai disponuoti labai dideliais kiekiais narkotinių ir psichotropinių medžiagų, gabenti šias medžiagas kontrabandos būdu į Norvegiją, kur vėliau realizuoti ir tokiu būdu daryti labai sunkius ir sunkius nusikaltimus iš savanaudiškų paskatų.

2014 m. rudenį, tiksliau nenustatytą dieną, organizuodamas nusikalstamą susivienijimą, R. Mikočiūnas sutelkė jo dalyvius ir tokiu būdu į nusikalstamo susivienijimo veiklą 2014 m. rudenį, tiksliau nenustatytu laiku įsitraukė R. P., ne vėliau, kaip nuo 2015 m. sausio mėn. Gediminas Vaikšnoras ir Mindaugas Ratkevičius, o ne vėliau, kaip nuo 2015 m. balandžio mėn. Igoris Skromovas, Mindaugas Ališauskas, taip pat nusikalstamo susivienijimo veikloje dalyvavo ir kiti tyrimo metu nenustatyti asmenys.

Tęsdamas vadovavimą šaunamaisiais ginklais ginkluoto nusikalstamo susivienijimo nariams 2015 m. balandį prie PC „Molas“ ir pats betarpiškai dalyvaudamas nusikalstamo susivienijimo veikloje, Ronaldas Mikočiūnas pirmasis pavartojo fizinį smurtą T. B. atžvilgiu, tokiu būdu nurodydamas ir kitiems nusikalstamo susivienijimo nariams naudoti fizinį smurtą T. B., T. K., kuriuose verbavo nusikalstamai veikai daryti, atžvilgiu ir jiems atimti laisvę, turint tikslą išgabenus T. B. ir T. K. iš viešos vietos juos nužudyti.

Taip pat šie kauniečiai kaltinami ir kitomis nuskalstamomis veikomis.

Pirmadienį teismo posėdį teko atidėti, nes neatvyko du advolatai.

DELFI primena, kad E. Mikučiausias teismų slenkstį mina ne pirmą kartą.

2014 metų pradžioje Kauno apygardos teismas baigė nagrinėti bylą, kurioje buvo narpliojamos Kaune kilusio susišaudymo aplinkybės. Tuomet Šilainių mikrorajone buvo sužeisti trys su nusikalstama „agurkinių“ gauja siejami kauniečiai. Į teisiamųjų suolą sėdusį Ediką Mikučiauską dėl pagrindinių veikų teismas išteisino.

Prokurorė kaunietį siūlė už grotų pasiųsti 10 metų. Teismas konstatavo, kad 44 metų E. Mikučiauskas šaudė į užpuolikus ir tai buvo būtinoji gintis.