Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos tarnybos pareigūnai šeštadienio vakarą ir naktį į sekmadienį organizavo policinę priemonę neblaivių ir apsvaigusių vairuotojų ir važiavimo greičio kontrolei.

Maždaug 20 val. penki policijos automobiliai ir 10 pareigūnų išsirikiavo prie vadinamojo Mokyklos gatvės viaduko. Juo leidžiama važiuoti 50 km/h greičiu, tačiau retas vairuotojas paiso tokio reikalavimo.

Be to, šioje vietoje policijos pareigūnai dažnai rengia reidus, per kuriuos gaudo greičio mėgėjus. Tačiau kol kas pakeisti vairuotojų įpročių tai nepadeda.

Per mažiau nei tris valandas šioje vietoje šeštadienio vakarą policijos pareigūnai pričiupo per 40 greičio mėgėjų.

Vienas pirmųjų pareigūnams įkliuvo prieš kelis mėnesius į Lietuvą olimpinių žaidynių bronzos medalį parvežęs sunkiaatletis A. Didžbalis. Jis važiavo 88 km/h greičiu, nors leidžiama tik 50 km/h.

Už tai, kad viršijo greitį daugiau nei 30 km/h, A. Didžbaliui grėsė bauda nuo 115 eurų. Tačiau jis per pastaruosius metus nėra baustas už greičio viršijimą, kaltę pripažino, apgailestavo, todėl jei paskirtą nuobaudą susimokės per 10 dienų, jo piniginė paplonės tik 57 eurais.

Sunkiaatletis įkliuvo vairuodamas ne BMW, kurį gavo dovanų už iškovotą bronzos medalį, o „Toyota“ automobilį.

Tarp pričiuptų greičio mėgėjų rekordininkas buvo vyras, važiavęs 101 km/h greičiu. Jam jau grėsė netekti vairuoto pažymėjimo. Tačiau jį išgelbėjo tai, jog galioja taisyklė, kad paklaida matuojant greitį yra 2 km/h. Todėl konstatuota, kad jis važiavo 99 km/h greičiu. Vyras policijos automobilyje, kai jam buvo rašomas protokolas, garsiai dėkojo Dievui dėl to vieno kilometro, kuris jį išgelbėjo nuo didelių nemalonumų.

Už tai, kad greitį viršijo 49 km/h, pažeidėjas turės susimokėti baudą, kuri yra nuo 173 iki 231 euro.

91 km/h greičiu važiavęs mikroautobuso vairuotojas prisidarė itin didelių nemalonumų. Jis ilgai įkalbinėjo Kelių policijos tarnybos kelių patrulių kuopos 1-ojo būrio vadas Kęstutį Virbauską susitarti ir siūlė 200 eurų kyšį. Vyras tvirtino, kad gruodžio pradžioje jo jau laukia teismo posėdis dėl greičio viršijimo, todėl dar viena nuobauda sukels daugiau problemų.

Tačiau pareigūnas pasielgė principingai. Jis kolegas informavo, jog vairuotojas bandė jį papirkti. Pažeidėjui buvo surašytas protokolas už greičio viršijimą. Kai vyras išlipo iš policijos automobilio, kur jam buvo rašomas protokolas, jis vėl priėjo prie K. Virbausko ir bandė viską neigti: „Juk aš tau nieko nesiūliau, kas čia per nesąmonės“. Tačiau vairuotojas iškart buvo nuvežtas į Klaipėdos vyriausiąjį policijos komisariatą apklausti. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl bandymo papirkti pareigūną.

Greičio mėgėjus gaudę pareigūnai netruko sulaukti žinios, jog Klaipėdos rajone, Vėžaičiuose, įvyko avarija. Į ją išskubėjo vienas ekipažas. Paaiškėjo, jog Vėžaičių miestelyje 22 metų vairuotojas nepasirinko saugaus greičio, neįvertino, jog kelio danga yra slidi, todėl rėžėsi į medį. Jam nustatytas sunkus girtumas – 2,76 promilės.

Sykiu su juo važiavo ir 15 metų brolis. Abu juos po įvykio greitosios pagalbos medikai išvežė į ligoninę Klaipėdoje.

Mieste likę pareigūnai persikėlė į Naujojo uosto gatvę, kur daug jaunimo automobiliais traukė į naktinį klubą. Visi vairuotojai buvo blaivūs, tik vienas buvo su kvapeliu, tačiau jis įpūtė leistiną normą – 0,2 promilės.

Įžūliausiai elgėsi į klubą skubantys vairuotojai, dar neturintys dvejų metų vairavimo stažo. Keli tokie jaunuoliai nebuvo ant savo automobilio prisiklijavę vadinamojo klevo lapo. „Lapas tiesiog nelimpa prie tokios mašinos“, – aiškino „Audi“ keleivis.

Keliems tokiems nedrausmingiems pradedantiesiems vairuotojams buvo surašyti protokolai, kad jie važinėja savo automobilių nepažymėję specialiais ženklais. Bauda už tokį nusižengimą yra keli eurai.