Nelaimė įvyko 15.45 val. vietos laiku. Nuošliauža buvo apie 400 metrų pločio, žemės nučiuožė apie 300 metrų.

Tuo metu šeši darbininkai dirbo vietos ūkyje. Trys iš jų išsigelbėjo ir apie dingusius kolegas pranešė gelbėtojams. Policijos atstovas Asmundas Yli tvirtino, kad dingę darbininkai greičiausiai yra iš Lietuvos, skelbia Aftenposten.no.

Atvykę gelbėtoja dėl pavojingos situacijos negalėjo iš karto pradėti gelbėjimo darbų. Jie pradėti praėjus trims valandoms po įvykio.

Gelbėtojai patvirtino, kad nebesitiki žmonių rasti gyvų.

Patvirtinta, kad buvo lietuviai

Norvegijoje po žemės nuošliauža žuvę darbininkai tikrai buvo lietuviai, tai 43-ejų, 47-erių ir 27-erių vyrai, BNS patvirtino vietos policija.

Paieškos darbai penktadienį kol kas neatnaujinti, įvykio vietoje policija dirba kartu su geologais, šie vertina dar vykstančius žemės judėjimus ir galimybes toliau ieškoti dingusiųjų, BNS penktadienį sakė Norvegijos policijos atstovė Tonje Taylor. Jos teigimu, nuošliauža yra 420 metrų pločio ir 270 metrų ilgio.

Norvegijos policijos duomenimis, 43-ejų ir 27-erių vyrai Norvegijoje dirbo metus, o 47-erių lietuvis į šią šalį atvyko prieš trejus metus.

Pareigūnė taip pat teigė, kad nebesitikima, jog dingusieji būtų galėję išgyventi.

„Mes nebeieškome gyvų žmonių, mes ieškosime mirusiųjų“, – sakė T.Taylor.

Jos teigimu, kol kas neaišku, kaip giliai po žeme yra jų kūnai.

Lietuvos užsienio reikalų ministerija (URM) pranešė, kad apie dingusius Lietuvos piliečius informuoti jų artimieji. Ministerijos teigimu, dingę lietuviai dirbo statybos objekte.

„Norvegijos paieškos ir gelbėjimo tarnybos tęs dingusiųjų paieškos darbus, kai tik bus įsitikinta, kad gelbėtojams saugu patekti į nuošliaužos teritoriją“, – nurodė URM.

Didžiulė nuošliauža Norvegijoje, Siorumo regione, nuslinko ketvirtadienį.

Ketvirtadienį dingusiųjų paieškai buvo pasitelkti sraigtasparniai su kameromis, reaguojančiomis į šilumą, taip pat kinologai su šunimis, tačiau paieškos nebuvo sėkmingos.

Penktadienį URM pranešė, kad Lietuvos ambasada Norvegijoje susisiekė su šios valstybės atsakingomis institucijomis ir aiškinasi situaciją po nelaimės, kai dėl nuošliaužos galimai žuvo trys Lietuvos piliečiai.

Lietuvos ambasadai pranešta apie po purvo nuošliauža Sioreno regione (40 km nuo Oslo) dingusius statybos objekte dirbusius 3 Lietuvos piliečius. Norvegijos paieškos ir gelbėjimo tarnybos tęs dingusiųjų paieškos darbus, kai tik bus įsitikinta, kad gelbėtojams saugu patekti į nuošliaužos teritoriją.