Rugsėjo mėnesį Durhamo Karūnos teisme (angl. Durham Crown Court) vyrai nepasirodė. Visi lietuviai - Linas Bernotas, jo sūnus Haroldas, Egidijus Kairys, Dainius Pranakaitas ir Kristudas Strasunskas ankstesniame rugpjūčio mėnesį vykusiame teismo posėdyje, savo kaltę dėl nelegalaus cigarečių pardavinėjimo neigė.

Lietuviai buvo paleisti už užstatą su sąlyga, kad savo pasus paliks vietinėse policijos nuovadose. Tačiau vėliau paaiškėjo, jog vyrai savo pasų į policijos nuovadas neatnešė.

Vienintelis Edigijus Kairys sudalyvavo rugsėjo mėnesį vykusiame Durhamo Karūnos teismo posėdyje, tačiau, kur yra kiti įtariamieji, vyras paaiškinti negalėjo.

Bylos ieškovas Simonas Clegg'as pareiškė, kad lietuviai buvo suimti praeitų metų gegužę dėl daugiau nei milijono kontrabandinių „Winston Blue“ cigarečių pardavinėjimo. Jis pridūrė, jog jei šios cigaretės būtų legaliai pardavinėjamos Jungtinėje Karalystėje, mokėtinas muitas prilygtų 368,000 svarų.

Manoma, jog tai buvo dešimta nusikalstamos grupuotės „kelionė“ į Jungtinę Karalystę.

Simonas Clegg'as pareiškė, jog jei ir kitų apsilankymų šalyje nelegaliai parduotų cigarečių kiekis buvo panašus, bendras nuostolis valstybės iždui prilygtų 3,6 milijonus svarų.

Teismui pranešta, jog mažiausiai du iš keturių vyrų slapstosi Lietuvoje.