Kaip rašo dienraštis "Respublika", teisėsaugininkai neatmeta versijos, kad vienas jo šeimininkų gali būti šis mieste prieštaringai vertinamas politikas, ir ketina jį apklausti.

Pats verslininkas kategoriškai neigia esąs susijęs su ketvirtadienį vakare Šiauliuose demaskuotu pogrindiniu cigarečių fabrikėliu.

"Absurdas. Vertinu šiuo vienu žodžiu, daugiau neturiu ką pasakyti", - paklaustas apie versiją, esą jis gali būti vienas pogrindinio fabrikėlio savininkų, dienraščiui sakė A.Šiaurys.

Šiaulių kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnybos (ONTT) ir Muitinės kriminalinės tarnybos Šiaulių skyriaus pareigūnai per bendrą operaciją ketvirtadienį miesto pakraštyje esančioje Bačiūnų gatvėje, gamybinės paskirties patalpose, rado nelegaliai veikusį cigarečių fabrikėlį.

Pareigūnai nustatė, kad minėtame fabrikėlyje neteisėtai cigaretes gaminti pradėta nuo šių metų rugpjūčio 1 dienos.

Čia veikė gamybos linija, neteisėtai buvo laikomos jau pagamintos cigaretės, cigarečių gamybai skirtas popierius, klijai, rusiškų cigarečių banderolių ruošiniai, cigarečių pakeliai su užrašu "Prima", ruošiniai bei 64 dideli maišai su augalinės kilmės medžiaga, turinčia specifinį tabako kvapą.

Pasak Policijos departamento, patalpose, kuriose buvo nelegaliai gaminamos ir laikomos cigaretės, buvo sulaikyti du Lietuvos ir du Baltarusijos piliečiai. Jie buvo užklupti besidarbuojant prie cigarečių gamybos linijos. Įtariamieji dviem paroms uždaryti į areštinę.

Be to, nelegaliame cigarečių gamybos fabrikėlyje buvo rasta ir paimta 50 dėžių (po 640 pakelių vienoje dėžėje) su cigaretėmis rusiškais užrašais ,"Prima", ženklintais rusiško pavyzdžio banderolėmis bei 64 dideli maišai su augalinės kilmės medžiaga, turinčią specifinį tabako kvapą bei cigarečių gamybos įrenginiai.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis.