Lapkričio 9 d., apie 23.50 val., patruliuojantis Patrulių rinktinės ekipažas iš budėtojų gavo pranešimą, kad vidiniame namo kieme, A. P. Kavoliuko g., Vilniuje, du jaunuoliai apiplėšė moterį.

Atvykę į įvykio vietą, pareigūnai pastebėjo dviejų asmenų pėdsakus, paliktus sniege. Jie vedė kito namo link – daugiabučio namo pirmajame aukšte matėsi švieži šlapi pėdsakai. Pasibeldus į duris, niekas jų neatidarė, nors buvo girdėti, kaip užrakinamos durys. Prie šių durų pasiliko patruliams į pagalbą atskubėjęs Viešosios tvarkos valdybos Mobilios kuopos ekipažas. Tuo metu Rinktinės „Vytis“ pareigūnai bendravo su nukentėjusiąja (gimusia 1977 m.). Moteris aiškino, kad neteko rankinės, piniginės su 55 eurais, raktų, mobiliojo ryšio telefono „Samsung“ su raudonu dėklu.

Kadangi buto durų niekas neatidarė, Patrulių rinktinės pareigūnai pabeldė į vieną pirmojo aukšto buto langą. Buto gyventojai nurodė, kad gretimame bute yra landynė, kurioje renkasi asocialūs asmenys. Pareigūnai grįžo į laiptinę, vėl pasibeldė į landyne paversto buto duris. Jas atidariusi moteris (gimusi 1950 m.) pareigūnams nurodė, kad jaunimas yra kitame kambaryje. Čia lovoje gulėjo trys jaunuoliai – mergina (gimusi 1998 m.) ir du vaikinai (gimę 1998 m. ir 1999 m.), o ant žemės mėtėsi trys poros šlapių sportinių batelių.

Vaikinai sutriko, pamatę pareigūnus. Į klausimą, ką jie darė lauke, tvirtino parduotuvėje pirkę alų. Vienas pareigūnų pastebėjo ant spintos striukę, kurioje buvo išjungtas mobiliojo ryšio telefonas „Samsung“ be SIM kortelės. Vieno jaunuolio kišenėje rasti ir pinigai ‒ 40 eurų. Jaunuoliams beliko tik prisipažinti, kad apiplėšė moterį ir parodyti, kur paslėpė kitus daiktus.

Sandėliuke pareigūnų „laukė“ dar vienas vaikinas (gimęs 1997 m.), kuris bandė sprukti, o sulaikomas – įnirtingai priešintis. Tik elektros impulsinis prietaisas „Taser“ nuramino agresyvų jaunuolį. Jis prisipažino, kad dalį pinigų, t. y. 15 eurų įsidėjo į savo piniginę ir paslėpė po pagalve. Po pagalve pareigūnai rado ir piniginę su pinigais, ir raudoną telefono dėklą su banko kortelėmis.

Nukentėjusioji moteris atpažino savo daiktus.

Lapkričio 10 d., 0.50 val., praėjus valandai po to, kai buvo gautas pranešimas dėl plėšimo, sulaikytieji vaikinai buvo pristatyti į Vilniaus miesto pirmąjį policijos komisariatą. Jie prisipažino, padarę daugiau plėšimų.