VSAT atstovai informuoja, kad pirmadienį Varėnos rinktinės Kalvarijos užkardos pareigūnai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Marijampolė–Suvalkai, patikrinti sustabdė automobilį „Volkswagen Passat“ vokiškais numeriais. Juo iš Lietuvos į Lenkiją vyko 35 metų Ukrainos pilietis.

Patikros metu užsienietis pateikė savo šalies vairuotojo pažymėjimą, kuris pareigūnams sukėlė įtarimų. Netrukus nustatyta, kad dokumentas yra suklastotas.

Kartu su vykęs keleivis, 46 metų Vengrijos pilietis, pasieniečiams taip pat ištiesė ukrainietišką vairuotojo pažymėjimą. VSAT pareigūnai išsiaiškino, kad ir šis dokumentas – klastotė.

Abu vairuotojo pažymėjimai padirbti gana primityviai, o vieno dokumento blanke jį apžiūrinėję pasieniečiai rado gramatinę klaidą.

Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu užsieniečiams VSAT Varėnos rinktinės pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už tai gresia areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Po apklausos klastotes turėję ukrainietis ir vengras uždaryti areštinę. „Volkswagen Passat“ automobilis perduotas kartu vykusiam sulaikytųjų pažįstamam, turėjusiam tvarkingus dokumentus. Jam leista tęsti kelionę.