Kauno rajono gyventojas buvo kaltinamas 2015 m. rugpjūtį Kauno rajone, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, neteisėtai laikytu nenustatyto modelio dvivamzdžiu lygiavamzdžiu medžiokliniu šautuvu dėl asmeninių nesutarimų tyčia šovęs automobilyje ant priekinės keleivio sėdynės miegojusiam ir dėl to bejėgiškos būklės buvusiam E. K. į galvą. E. K. netrukus įvykio vietoje mirė.

Be to, G. S. buvo pateikti kaltinimai neteisėtai disponavus ne mažiau kaip trimis šaunamaisiais ginklais ir neteisėtai įgijus pramoninės gamybos 20-o kalibro nenustatyto modelio dvivamzdį lygiavamzdį medžioklinį šautuvą, praneša Kauno apygardos teismas.

G. S. savo kaltę pripažino ir gailėjosi. Jis teigė, kad su E. K. santykiai buvo neblogi, padėdavo jam pasiremontuoti automobilį, pašnekėdavo. Tą dieną keturiese prie Nevėžio vartojo alkoholį. Kažkuriuo momentu su E. K. susiginčijo, apsistumdė, E. K. grasino jam peiliu, o jis išsigandęs netyčia iššovė. Kadangi viskas įvyko labai greitai, visų aplinkybių neatsimena.

Teismas pripažino, kad nors G. S. nuo pirmos apklausos išsamiai dėstė esmines įvykio aplinkybes, neneigė, kad jo rankose laikytu šautuvu buvo nušautas E. K., tačiau visgi kitose apklausose ir bylą nagrinėjant teisme parodymus keitė, nurodė aplinkybes, kurios paneigtos bylos duomenimis. Be to, duodamas paaiškinimus teisme stengėsi plėstis į gyvenimo detales, nevengdamas pateikti neigiamos informacijos apie nužudytąjį, tvirtino, kad E. K. jam grasino peiliu, o šūvis įvyko tik dėl to, kad E. K. griebė peilį. Kaltinamojo nurodytų aplinkybių nepatvirtino jokie byloje esantys duomenys, todėl kolegija nepripažino jo gailėjimosi padarius labai sunkų nusikaltimą nuoširdžiu.

Atsižvelgęs į visas bylos aplinkybes, teismas pripažino G. S. kaltu ir skyrė jam galutinę subendrintą bausmę – laisvės atėmimą 14 metų, bausmę atliekant pataisos namuose. Taip pat priteisė 830,52 Eur turtinei žalai ir 55 000 Eur neturtinei žalai nukentėjusiesiems atlyginti.

Nuosprendis per 20 dienų nuo paskelbimo dienos, o suimtam nuteistajam – nuo nuosprendžio nuorašo įteikimo jam dienos, gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui, skundą paduodant per Kauno apygardos teismą.