Pareigūnai praneša, kad dėl melagingo pranešimo apie visuomenei gresiantį pavojų Klaipėdos apskrities VPK buvo įvestas Sprogimo grėsmės likvidavimo planas „Skydas“, į įvykio vietą atvyko gausios policijos, priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos, medikų pajėgos. Buvo nutrauktas mokyklos darbas. Objekte sprogmenų ieškojo Lietuvos policijos Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ išminuotojai.

Nustatyta, kad apie mokykloje neva padėtą sprogmenį melagingai pranešė penkiolikmetis ir šešiolikmetis. Nusikaltimas įvykdytas dėl chuliganiškų paskatų.

Šešiolikmečiui bus pareikštas įtarimas dėl melagingo pranešimo apie visuomenei gresiantį pavojų, jeigu dėl to buvo iškviestos pagalbos tarnybos.

Už šį nusikaltimą baudžiama viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki 1 metų.

Nepilnamečių tėvams gali būti pateikti civiliniai ieškiniai už nuostolius, patirtus dėl mokyklos darbo sutrikdymo bei specialiųjų tarnybų reagavimo į melagingą iškvietimą.

Klaipėdos apskrities VPK struktūriniai padaliniai ir toliau operatyviai bei efektyviai reaguos į pranešimus apie visuomenei gresiančius pavojus. Kiekvienu atveju bus išnaudotos visos galimybės, kad melagingai apie tokius įvykius pranešę asmenys būtų patraukti atsakomybėn.