Pastaruoju metu pareigūnai pastebėjo šiek tiek padidėjusį vagysčių iš/nuo automobilių Kauno mieste. Buvo sutelktos dar didesnės ne tik kriminalinės, bet ir viešosios policijos bei bendruomenių atstovų pajėgos, siekiant nustatyti ir sulaikyti asmenis, vykdančius šias nusikalstamas veikas.

Šiąnakt, laikotarpiu nuo 3.00 val. iki 5.00 val., Kauno apskrities policijos pareigūnų jungtinės pajėgos Kauno mieste ir Kauno rajone sulaikė 4 asmenis, iškart po to, kai jie Kaune, Kiškių g., įvykdė vagystę – iš automobilio „BMW X6“ pavogė vairą ir multimedijos įrangą su priedais.

Pareigūnai sulaikė 4 jaunus Kauno miesto ir Kauno rajono gyventojus (3 gimusius 1997 m., 1 – 1995 m.). Dalis jaunuolių važiavo automobiliu „Opel Astra“, kiti - „BMW X6“. Jų transporto priemonėse buvo rasti galimai neseniai įvykdytos vagystės metu pavogti daiktai. Įtariama, kad šie asmenys galėjo prisidėti ir prie kitų anksčiau Kauno mieste įvykdytų panašaus pobūdžio nusikalstamų veikų.

Kauno apskr. VPK KP NNTV 3-oji skyriaus pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 str. (dėl vagystės). Tyrimą kontroliuoja ir organizuoja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 1-ojo skyriaus prokurorai.