2015 m. rugsėjo 28 d. į Lazdijų r. PK kreipėsi 53-ejų Lazdijų rajono gyventojas ir pranešė, kad 2014 m. balandžio 27 d. jis buvo sulaikytas dėl neteisėto laisvės atėmimo. Taip pat buvo sulaikytas ir jam priklausantis automobilis „VW Passat“. Pareiškėjo teigimu, minėto automobilio salone buvo palikęs apie 630–670 litų. Maždaug po pusantrų metų vyras staiga prisiminė, kad po atliktos automobilio apžiūros, kurioje dalyvavo pats, dingo pinigai. Veisiejiškis apkaltino Lazdijų r. policijos pareigūnus pinigų pasisavinimu, praneša Alytaus apskrities policija.

Po ilgų procesinių veiksmų 2016 m. gegužės 20 d. Alytaus apskrities VPK Imuniteto skyriaus pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo pareigūnų piktnaudžiavimo. Ikiteisminį tyrimą kontroliavusi Kauno apygardos prokuratūra nustatė, kad nepadaryta veika, turinti nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių, todėl ikiteisminį tyrimą nutraukė. Ikiteisminiame tyrime dėl neteisėto laisvės atėmimo Lazdijų rajono gyventojas yra kaltinamasis. Jo pareiškimas dėl policijos pareigūnų, neva, pasisavintų pinigų vertintinas kaip gynybinė pozicija, nes kaltu dėl jam pareikštų įtarimų neprisipažįsta.

Alytaus apskrities VPK Imuniteto skyriaus pareigūnai surinko pakankamai duomenų dėl melagingo pareigūnų įskundimo apie nebūtą nusikaltimą. 2016 m. spalio 4 d. Lazdijų rajono gyventojui pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl melagingo įskundimo ar pranešimo apie nebūtą nusikaltimą. Už tai gresia laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Ikiteisminį tyrimą kuruoja Alytaus apylinkės prokuratūra.