Rusijos piliečio R. G. vairuojamas vilkikas „Volvo“ į Medininkų kelio postą iš Baltarusijos atvažiavo pirmadienį, apie 18.30 val. Vairuotojas deklaravo tranzitu per Lietuvą į Rusijos Kaliningrado sritį ketinantis vežti obuolius. Bet muitinės pareigūnams toks krovinys pasirodė labai jau neįprastas (rusiškų vaisių įvežimas į ES valstybes pastaruoju metu tikra retenybė), praneša Muitinės kriminalinė tarnyba.

Nusprendus vilkiką patikrinti rentgeno kontrolės sistema netrukus paaiškėjo, kad didesnę dalį krovinio sudaro į identiškas dėžes sukrautos cigaretės. Taigi, puspriekabės gale buvusios dėžės su obuoliais tebuvo priedanga 125 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių „Fest“ kontrabandai. Nelegalių cigarečių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 375 tūkst. eurų.

Vilkiko vairuotojas – R. G. buvo sulaikytas dviem paroms. Dėl kontrabandos ir neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokurorai.

Reikia pastebėti, kad toks kontrabandos slėpimo būdas tikrai nėra naujiena muitinės pareigūnams. Daugelis jų atsimena sulaikymus, kai nelegalios cigaretės buvo aptinkamos po grūdais, bulvių ar svogūnų maišais, obuolių džemu, jautienos konservais.