Užpildžiusi prašymą, ji pateikė asmens tapatybės dokumentą ir prižiūrėtojui padavė didelį krepšį. Jame buvo net 61 pavadinimo įvairių maisto produktų - vaisių ir daržovių, duonos ir mėsos gaminių, kruopų ir makaronų, konservų ir kavos, taip pat keli šimtai cigarečių.

Siuntinio turinį tikrinusiam prižiūrėtojui įtarimą sukėlė būtent cigaretės. Apie 800 palaidų "L & M" bei "Saint George Light" cigarečių buvo sudėta į polietileno maišelį. Vienoje jų užčiuopęs kažką kieto pareigūnas ją išardė ir filtre aptiko dvi nedideles baltos spalvos tabletes. Įtariama, jog tai - psichotropinė medžiaga klonazepamas (Clonazepam). Tablečių, kurių galėjo būti apie 90, rasta 45 cigaretėse.

Pagal Vienoje pasirašytą Psichotropinių medžiagų konvenciją klonazepamas yra įtrauktas į sąrašą psichotropinių medžiagų, kurias leidžiama vartoti medicinos tikslams. Lietuvoje minėtoji konvencija įsigaliojo 1994 metų gegužės 29 dieną.

Dar dviejų atneštų cigarečių filtruose aptikta maždaug gramas baltos spalvos miltelių. Pareigūnai mano, jog tai - psichotropinė medžiaga amfetaminas. Vienoje cigaretėje rasta nedidelė medicininio švirkšto adata.

Perduodamą maisto siuntinį turėjo pasiimti 44 metų suimtasis Vytautas K. Šis praeityje šešis kartus teistas klaipėdietis dabar yra įtariamas neteisėtu disponavimu narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis. Tardymo izoliatoriuje jis laikomas nuo liepos pabaigos. Klaipėdos miesto apylinkės teismo nutartimi vyriškiui skirtas trijų mėnesių kardomasis kalinimas.

Kameroje Vytautas K. laikomas kartu su dešimčia suimtų vyrų, anksčiau teistų už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis, vagystes, plėšimus.

Tabletės ir milteliai perduoti ekspertams. Dėl rastųjų medžiagų įstaigos Vidaus tyrimų tarnyba pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Šių metų balandžio 21 dieną Seimas priėmė Bausmių vykdymo kodekso pakeitimo ir papildymo įstatymą. Kai kurios jo nuostatos jau galioja nuo birželio 1 dienos, o draudimas gauti pašto bei perduodamus siuntinius su maisto produktais bus taikomas nuo ateinančių metų sausio 1-osios. Tačiau vieną kartą per šešis mėnesius nuteistiesiems bus leidžiama gauti drabužių ir avalynės siuntinį.

Šiaulių tardymo izoliatoriuje bausmę atlieka areštu nubausti vyrai, taip pat laikomi asmenys, suimti teismo sprendimu. Šiuo metu įstaigoje yra beveik 700 tokių asmenų.