Aie gaisrą pranešta naktį iš antradienio į trečiadienį, apie 4 val.

Nurodyta, kad ugnis siautėja adresu Žironų g. 12 esančioje UAB „Gairelita“ teritorijoje.

Atvykus ugniagesiams paaiškėjo, kad įmonės teritorijoje dega didelė krūva medžio atliekų.

Į gaisravietę išvyko Premjeras

Kuro granulių gamyklos teritorijoje kilęs gaisras pakeitė Premjero Algirdo Butkevičiaus darbotvarkę – Ministras Pirmininkas vyksta į nelaimės vietą susipažinti su padėtimi.

Apie darbotvarkės pasikeitimus informavo Vyriausybės spaudos tarnyba.

Gaisras granulių gamyklos „Gairelita“ teritorijoje kilo naktį į trečiadienį – čia atvira liepsna dega medžio atliekų krūva. Įvykio vietoje dirba apie 40 ugniagesių su 9 autocisternomis. Dėl kylančių dūmų Radviliškio gyventojai įspėti trumposiomis SMS žinutėmis, aplink gaisro vietą gyvenantiems žmonės taip pat dalijami respiratoriai.

Gaisrą gesins kariuomenės sraigtasparnis

Gesinti gaisro medžio granulių gamyklos teritorijoje Radviliškyje išskrido kariuomenės sraigtasparnis Mi-8.

Anot Krašto apsaugos ministerijos, kariškių pagalbos paprašė ugniagesiai. Iš posto Kaune sraigtasparnis į Radviliškį išskrido su specialia kriauše vandeniui semti.

Gaisras granulių gamyklos "Gairelita" teritorijoje kilo naktį į trečiadienį - čia atvira liepsna dega medžio atliekų krūva. Įvykio vietoje dirba apie 40 ugniagesių su 10 autocisternų. Dėl kylančių dūmų Radviliškio gyventojai, naudojant Gyventojų perspėjimo sistemą, įspėti trumpaisiais pranešimais, išsiųstais į jų mobiliuosius telefonus. Aplink gaisro vietą gyvenantiems žmonės taip pat dalijami respiratoriai.

Dėl kilusio gaisro į įvykio vietą išvyko ir Premjeras Algirdas Butkevičius.

Įvykio vietoj dirba sustiprintos pajėgos.

Radviliškio rajono savivaldybė prašo gyventojų, kad dėl nuodingų dūmų, plintančių miesto link, rekomenduojama neiti į lauką, užsandarinti langus ir duris.

Papildyta 15:34 val.: Šiuo metu gaisrą granulių gamykloje Radviliškyje gausioms ugniagesių pajėgoms padeda ir Lietuvos kariuomenės karinių oro pajėgų sraigtasparnis MI-8, kuris gabena vandenį iš artimiausio vandens telkinio Radviliškio mieste, bei 20 PAGD prašymu atvykusių Lietuvos kariuomenės karinių oro pajėgų Oro gynybos bataliono karių. Šiuo metu iš Klaipėdos gaisro gesinimo darbus Radviliškyje vykdyti yra išvykę 20 LDK Butigeidžio dragūnų bataliono karių. Jie pakeis Oro gynybos bataliono karius.

Lietuvos kariai įvykio vietoje darbus šiandien planuoja tęsti iki 22 valandos. Jei reikės, kariai teiks pagalbą ir rytoj.

LDK Dragūnų batalionas ir Oro gynybos bataliono būrys kartu su kitais Lietuvos kariuomenės daliniais šiuo metu budi Lietuvos kariuomenės Taikos meto užduočių pajėgose. Šios pajėgos yra aktyvuojamas tais atvejais, kai reikia pagalbos civilinėms institucijoms. Taikos meto užduočių pajėgoms šiuo metu vadovauja LDK Butigeidžio dragūnų batalionas.

DELFI dėkoja skaitytojui Lukui už nuotraukas !