Operacijoje, kurios metu buvo likviduota minėta grupuotė bei sulaikyti jos nariai – Lenkijos ir Rusijos piliečiai, be kelių Lenkijos sienos apsaugos padalinių, dalyvavo ir Lietuvos valstybės sienos apsaugos tarnyba bei Latvijos valstybinės sienos apsaugos atstovai.

Sulaikymai vienu metu vykdyti Lenkijos, Lietuvos ir Latvijos teritorijose. Lenkijoje sulaikyti du čečėnų tautybės Rusijos piliečiai bei Lenkijos pilietis, kurie sudarė grupuotės pagrindą.

VSAT praneša, kad tuo pat metu Latvijos pareigūnai sulaikė kitus grupuotės narius – 10 čečėnų tautybės Rusijos piliečių, vykdžiusių nusikaltimus prie Latvijos sienos su Rusija. Savo ruožtu Lietuvos pasieniečiai sulaikė vieną pagrindinių nelegalios migracijos kanalo organizatorių. Jis taip pat yra čečėnų tautybės Rusijos pilietis.

Visiems sulaikytiesiems pateikti kaltinamai dalyvavimu organizuotoje tarptautinėje nusikalstamoje grupėje, organizavusioje nelegalią vietnamiečių migraciją.

Iki šiol iš viso sulaikyti 84 nelegalūs migrantai iš Vietnamo. Pusė jų įkliuvo Lenkijos pareigūnams, kiti 42 keičiantis informacija buvo sulaikyti Lietuvos ir Latvijos pasieniečių.

Iš viso šiemet Lietuvos VSAT pareigūnai jau sulaikė 148 Vietnamo piliečius, bandžiusius neteisėtai patekti į Lietuvą. 2015 m. vietnamiečių pasieniečiai sulaikė 382, 2014 m. - 301.