Dalies turto teisėtomis pajamomis ji pagrįsti negali, įtariama, kad dalį nekilnojamam turtui įsigyti skirtų lėšų ji gavo iš už sukčiavimą nuteisto sūnaus, rodo Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Vilniaus apygardos valdyboje baigtas ikiteisminis tyrimas.

Nustatyta, kad pensininkė 2003–2011 metais nusipirko septynis žemės sklypus vaizdingose Trakų ir Molėtų rajonų vietovėse, taip pat 100 procentų prekyba užsiimančios bendrovės akcijų, kurių vertė siekia daugiau nei 170 tūkstančių eurų, praneša FNTT.

FNTT pareigūnų tyrimas atskleidė, kad dalis šiam turtui įsigyti naudotų piniginių lėšų buvo gautos iš jos sūnaus Sergejaus Rachinšteino, neseniai ekstradicijos būdu parvežto iš Vietnamo į Lietuvą, taip pat jos sutuoktinio. Įtariamosios sūnus ir sutuoktinis 2000–2004 metais sukčiavo, nustatyta, kad jie apgaule gavo daugiau kaip 455 tūkstančių eurų. Už įvykdytus nusikaltimus 2014 metais Vilniaus apygardos teismas juos nuteisė.

FNTT tyrimo metu nustatyta, kad įtariamoji už savo deklaruotas pajamas įsigyti prabangaus nekilnojamojo turto ir bendrovės akcijų negalėjo. Įtariamajai paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Pensininkės valdomam 176 tūkstančių vertės turtui, kurio ji negali pagrįsti teisėtomis pajamomis, prokuroras savo nutarimu laikinai apribojo nuosavybės teises. Ikiteisminiam tyrimui vadovavo ir jį organizavo Generalinė prokuratūra.