Netrukus į nurodytą vietą atvyko ir DELFI fotografas Domantas Pipas. Maždaug tuo pačiu metu sugrįžo ir minėtieji benamiai - svirduliuodami ir stumdydamiesi jie nuėjo į skverą. Ten vyras nebesitvardė - pargriovė nenusakomo amžiaus moterį ant žemės, užspaudė jai burną, numovė kelnes. Gulėdamas šalia pargriautos ir besipriešinančios moters atsisagstė kelnes, nusismaukė jas ir jau taikėsi pradėti lytinį aktą, tačiau tada pripuolė Domantas. Labai trumpas, bet labai griežtas pokalbis numalšino vyro geidulius.

Žaibiškai atvyko ir DELFI iškviesta policija. Patruliai porelę išvežė į komisariatą. Savomis akimis viską matęs fotografas neabejoja, kad moteris lytinių santykių nenorėjo, priešinosi. Bet atvykus policijai ji savo skriaudikui, panašu, atleido, apsikabino jį.

Komisariate nustatyta, kad sulaikytieji visiškai girti: vyras „įpūtė“ 2,9 prom., moteriai irgi nustatytas daugiau, nei 2 prom. girtumas. Pareigūnams moteris pareiškė neturinti pretenzijų vyriškiui. Todėl ikiteisminis tyrimas nepradėtas, porelė bus nubausta administracine tvarka už chuliganizmą.

Pastarosiomis dienomis tai jau antras atvejis, kai DELFI fotografai atlieka pilietinę pareigą - praėjusią savaitę fotografas Orestas Gurevičius Vilniaus senamiestyje pasivijo ir sučiupo plėšiką, kuris parduotuvėje „Du broliai“ sumušė pardavėją ir pagrobė beveik 2 tūkst. eurų kainuojančią rankinę.