Praėjusių metų gruodį dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo ir viešosios tvarkos pažeidimo teistas V. Kаziulis išgirdo dar vieną nuosprendį – Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėja Rasa Paužaitė šįkart jį nutarė pripažinti kaltu dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo ir neteisėto narkotinių medžiagų įgijimo bei laikymo.

Už tai, kad būdamas girtas be jokios priežasties sumušė Vilniaus Lazdynų baseine esančios kavinės vadovą ir savo namuose laikė kanapes, V. Kаziuliui teismas skyrė 3 metų 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę, bet jos vykdymą atidėjo maksimaliam įstatyme numatytam 3 metų laikotarpiui. Tiesa, baudžiamoji byla buvo išnagrinėta supaprastinta tvarka (buvo apklaustas tik kaltę pripažinęs kaltinamasis ir pagarsinti byloje surinkti duomenys), todėl bausmė nuteistajam buvo sumažinta trečdaliu.

Bausmės atidėjimo laikotarpiu teisėja V. Kаziulį įpareigojo neišvykti iš Vilniaus ribų be Probacijos tarnybos žinios, būti namuose nuo 22 iki 6 val., jeigu tai nesusiję su darbu, ir uždraudė vartoti alkoholį ar kitas psichiką veikiančias medžiagas.

Be to, išvadų dėl savo elgesio iki šiol nepadaręs V. Kаziulis buvo įpareigotas dalyvauti smurtinį elgesį keičiančiose programose.

„Realus laisvės atėmimo bausmės atlikimas didintų V. Kаziulio atskirtį nuo visuomenės, ribotų jo savarankiško ir nenusikalstamo gyvenimo galimybes – mokytis, dirbti ir teisėtais būdais įgyti pajamų, tuo tarpu laisvės atėmimo bausmės vykdymo atidėjimas ribotų kaltinamojo polinkį nusikalsti, tačiau neizoliuotų jo nuo visuomenės, šeimos narių, artimųjų ir taip skatintų teigiamus jo gyvenimo pokyčius“, – skelbdama nuosprendžio motyvus, kodėl nuteistasis paliktas laisvėje, sakė teisėja R. Paužaitė.

Jeigu nuteistasis pažeis jam skirtus įpareigojimus, teismas gali jį pasiųsti atlikti bausmės į pataisos namus.

Bylos duomenimis, V. Kаziulis šių metų balandžio 16 d. Vilniuje, Lazdynų baseino kavinėje sumušė jos vadovą – kartą trenkė rankoje laikytu nenustatytu daiktu į veidą. Smūgis buvo toks stiprus, kad nukentėjusysis net buvo paguldytas į Reanimacijos skyrių. Vėliau medikai konstatavo, kad vyrui buvo sunkiai sutrikdyta sveikata.

Šį nusikaltimą V. Kаziulis padarė būdamas girtas, nors ir nebuvo nustatytas jo neblaivumas – dėl incidento Lazdynų baseino kavinėje jis buvo apklaustas ne iš karto.

Kavinės direktorius pareigūnams sakė, kad tądien V. Kаziulis į barą buvo atėjęs su draugu, tačiau nieko neužsisakė ir išėjo, o kai vėliau grįžo, be jokios priežasties jį puolė ir sudavė stiprų smūgį į veidą. Nuo smūgio vyras nugriuvo ant žemės ir prarado sąmonę.

Kodėl užpuolė kavinės vadovą, V. Kаziulis nei ikiteisminio tyrimo, nei teisminio nagrinėjimo metu negalėjo pasakyti, nes dėl girtumo nieko neprisiminė – jaunuolis tik teisinosi, kad baro šeimininkas jį varė lauk, todėl jis ir trenkė kartą į veidą.

Vilniaus Gedimino technikos universitete studijuojantis V. Kаziulis teigė, kad rankoje tuo metu laikė žiebtuvėlį. Atsiprašęs nukentėjusiojo jis pažadėjo sumokėti 5 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimą.

V. Kаziulis taip pat buvo nuteistas ir dėl neteisėto narkotinių medžiagų įgijimo bei laikymo. Kai gegužės 17 d. policijos pareigūnai atvyko į jo namus daryti kratos, V. Kаziulis pats prisipažino, kad prieš savaitę prie Stoties buvo nusipirkęs kanapių. Dalį jų vaikinas buvo suvartojęs, o kitą laikė namuose.

Tuo metu praėjusių metų pabaigoje teismas V. Kаziulį buvo nubaudęs už tai, kad jis Jonažolių g. neblaivus automobiliu taranavo autobusų stotelę ir pasišalino iš eismo įvykio. Laimei, tą vakarą stotelėje žmonių nebuvo.

Už tai teismas V. Kаziuliui yra skyręs daugiau kaip tūkstančio eurų baudą bei pusketvirtų metų uždraudęs vairuoti transporto priemones.