Girtumas - 1,97 promilės

Reidą organizavo Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos tarnybos Kelių patrulių kuopos pareigūnai. Nuo 20 val. vairuotojus tikrinę pareigūnai po kelių valandų stebėjosi ir džiaugėsi, kad šeštadienio vakarą neįkliuvo nė vienas girtas vairuotojas.

Tačiau jau sekmadienį, apie 2 val., H. Manto gatvėje, netoli Klaipėdos universiteto miestelio, pareigūnai sustabdė prabangiai atrodantį BMW automobilį, kurį vairavo moteris. Kai ji pūstelėjo į alkoholio matuoklį, jame užsidegė įspūdingi skaičiai – 1,97 promilės.

Pareigūnus labiausiai šokiravo tai, kad smarkiai apgirtusi moteris automobilyje ant galinės sėdynės vežėsi ir savo mažametę dukrelę.

Išsigandusi mergaitė mamai net neleido išlipti iš automobilio, kad jai būtų surašytas protokolas. Girta vairuotoja į pareigūnų automobilį atsisėdo tik tada, kai į įvykio vietą atvyko jos vyras, kuris pasirūpino ir dukrele, ir tuo, jog BMW automobilis atsirastų stovėjimo aikštelėje.

Moteris tikino, jog šventė bendradarbės gimtadienį ir išgėrė tik dvi taures šampano.

Pareigūnams įkliuvo ir daugiau vairuotojų, kuriems papūtus į alkoholio matuoklį užsidegė ne nuliai, o kiti skaičiai. Tačiau nė vienas neviršijo leistinos normos.

Bandė pergudrauti pareigūnus

Reide pareigūnai kur kas dažniau pildė protokolus vairuotojams, kurie neturėjo teisės vairuoti. Tokių įkliuvo ne vienas.

Daugiausia jų išaiškinta Taikos prospekte, netoli vadinamojo Žardės mikrorajono. 1982 metais gimęs „Opel“ vairuotojas net nenorėjo sustoti, tačiau pamatė, jog policijos ekipažų yra daug, tad pavykti nepabėgs, todėl pakluso pareigūnų reikalavimams. Netrukus paaiškėjo, kad jis ne tik neturi vairuotojo pažymėjimo, bet jo niekada ir neturėjo. Jis vairavo išsinuomotą automobilį.

Vairuotojas buvo priverstas kviestis draugus, kad jie į reikiamą vietą nuvairuotų „opelį“. Atvykę draugai buvo itin linksmai nusiteikę. Jie taip intensyviai mojavo fotografams, jog vos nestuktelėjo į „opelio“ galą.

Kitas „Opel“ vairuotojas, iš tolo pamatęs, jog vyksta reidas, bandė sprukti į daugiabučio namo kiemą, tačiau tokį galimą pabėgimo scenarijų numatę pareigūnai budėjo ir tame kieme, todėl 1993 metais gimęs vairuotojas įkliuvo. Paaiškėjo, kad jis ne tik neturi teisės vairuoti, bet ir yra neblaivus – 0,27 promilės.

Vairuotojo pažymėjimą už greičio viršijimą jis prarado dar 2013 metais ir niekaip nesugebėjo jo atsiimti, nors jau seniai galėjo tai padaryti. „Viską būčiau susitvarkęs rytoj (sekmadienį – DELFI)“, – tikino vaikinas.

Kol jis sėdėjo policijos automobilyje ir laukė, kad būtų surašytas protokolas, vaikino draugai spėjo suvaikščioti į naktį veikiančią alkoholio parduotuvę-barą.

Taikos prospekte pareigūnams įkliuvo dar vienas beteisis vairuotojas. Teisę vairuoti jis yra praradęs už greičio viršijimą. Vairuotojo pažymėjimas atimtas trims mėnesiams, iš kurių pusantro jau praėjo. Keisčiausia tai, jog šalia vairuotojo, kuris neturėjo teisės vairuoti, sėdėjo jo draugas, kuris buvo ir blaivus, ir turintis vairuotojo pažymėjimą.

Džiaugėsi dėmesiu „opeliui“

Nemalonumų po šeštadienį vykusio reido turės ir vienas taksi vairuotojas. H. Manto gatvėje sustabdytas vyras pateikė visus reikiamus dokumentus, tačiau pareigūnams įtarimų sukėlė „Opel“ automobilio padangos.

Jos buvo „plikos“ ir tai įrodyta, kai padangų protektorius pamatuotas specialiu prietaisu. Už tai taksi vairuotojui skirta bauda, jis per kelias dienas turės susitvarkyti automobilį, nes kitaip bus panaikinta techninė apžiūra.

„Mano „opelis“ dar tiek dėmesio nebuvo sulaukęs. Apskritai, „opeliai“ tiek dėmesio nesulaukia“, - bandė ironizuoti jaunas vairuotojas, kai policijos pareigūnas matavo padangų protektorių, o tokius veiksmus fiksavo žurnalistai.

Replikavus, jog važinėdamas „plikomis“ padangomis jis kelia pavojų ne tik savo, bet ir keleivių gyvybei, taksi vairuotojas atšovė, kad visi taksistai važinėja tokiomis padangomis. „Yra dar baisesnių variantų, kai padangą tiesiog nuleido, nes ji buvo tiek sudilusi. Pats taip esu važinėjęs su dar prastesnėmis padangomis ir nieko neatsitiko, o dabar tiesiog gresia didelės išlaidos“, – kalbėjo taksi vairuotojas.

Policijos pareigūnai Klaipėdoje daugiausia dėmesio skyrė neblaivių vairuotojų kontrolei, o Klaipėdos rajone gaudė greičio mėgėjus. Daugiausia jų įkliuvo kelyje Šilutė-Klaipėda. Per mažiau nei valandą išaiškinta 14 greičio mėgėjų, kurie leistiną greitį viršijo 20-30 km/h.

Pareigūnai reidą taip pat surengė Priekulėje ir Veiviržėnuose, tačiau šiuose miesteliuose vairuotojai buvo tvarkingi ir drausmingi.