Vilniaus pareigūnai, kaip įprasta, pagrindinį dėmesį skyrė neblaiviems vairuotojams, o jų kolegos iš Policijos departamento - greičio mėgėjams.

Pirmas neblaivus vairuotojas penktadienio vakarą įkliuvo Salininkuose. Dviejų metų vairavimo stažo neturinčiam „Opel Astra“ vairuotojui nustatytas lengvas girtumas - 0,76 prom. Salininkuose sustabdytas ir motociklininkas, neturintis teisės vairuoti.

Prieš 22 val. pradėta tikrinti Laisvės prospektu važiuojančių vairuotojų blaivumą. Čia buvo sustabdytas GL klasės „Mercedes Benz“, kurį vairavo įkaušęs (0,48 prom.) vyras. Ant galinės sėdynės, specialioje kėdutėje miegojo mažas vaikas.

Po to įkliuvo girčiausias šio reido vairuotojas. „Toyota Avensis“ vairavęs garbaus amžiaus vyras „įpūtė“ 1,78 prom. Jis tvirtino gėręs nedaug, o paskui sukritikavo pats save: „Nelaimė - durnas esu“. Netrukus vyriškis ėmė skųstis širdies skausmu, pareigūnai iškvietė greitąją pagalbą. Medikai sunegalavusiam vairuotojui pagalbą suteikė vietoje, į ligoninę jo vežti neprireikė.

Laisvės prospekte sustabdytas ir draugo „Audi“ vairavęs vaikinas. Paaiškėjo, kad jis neturi vairuotojo pažymėjimo. Jis atsipirks bauda, o „Seat“ vairuotojo (gim. 1989 m.) laukia daug didesni nemalonumai - pareigūnams jis pateikė padirbtą vairuotojo pažymėjimą. Dėl suklastoto dokumento panaudojimo bus pradėtas ikiteisminis tyrimas. Sulaikytasis prisipažino, kad padirbtą lietuvišką vairuotojo pažymėjimą įsigijo Anglijoje.

„Seat“ keleivei, sėdėjusiai automobilyje, kol policininkai aiškinosi su jos draugu, vienas iš pareigūnų perdavė žinią nuo sulaikyto vairuotojo: „Jūsų draugas sakė, kad eitumėte namo“. Mergina taip ir padarė, o jos draugą pareigūnai nuvežė į komisariatą.

Rimtų įtarimų sukėlė mikroautobusas „Opel Vivaro“, sustojęs neprivažiavus patikrinimo vietos. Įtarta, kad vairuotojas su keleive susikeitė vietomis (vyras, tvirtinęs, kad jis nevairavo, atsisakė tikrintis blaivumą), tačiau įrodymų, kad jie tikrai susikeitė, nebuvo, todėl jiems leista važiuoti toliau.

Vidurnaktį didelės pajėgos atvyko į Konstitucijos prospekto ir Kalvarijų bei Šeimyniškių gatvių sankryžą. Čia pareigūnai atkreipė dėmesį į dviratininką, kuris svirduliuodamas pervažiavo per pėsčiųjų perėją. Vienas ekipažas jį pasivijo. Vyriškis atrodė akivaizdžiai neblaivus. Jis kelis kartus bandė važiuoti toliau, sugriebtas policininkų agresyviai muistėsi, bandė ištrūkti. Tik įspėjus, kad jei nenusiramins, bus surakintas antrankiais, kiek apsiramino. Tačiau atsisakė tikrintis blaivumą ir pasakyti savo asmens duomenis. Todėl jis buvo nuvežtas į policijos komisariatą.

Kalvarijų gatvėje sustabdytam taksistui buvo surašyti iškart trys protokolai už leistino greičio viršijimą - patikrinus duomenų bazėje nustatyta, kad jį tris kartus užfiksavo stacionarūs greičio matuokliai.

Vienam iš reide dalyvavusių ekipažų teko važiuoti į Pamėnkalnio ir A. Stulginskio gatvių sankryžą, kur susidūrė du „Volkswagen“ automobiliai. Žmonės nenukentėjo, bet vairuotojai nesutarė dėl avarijos aplinkybių - abu tvirtino važiavę degant žaliam šviesoforo signalui.

Važiuojant į naują reido vietą pro du policijos ekipažus Geležinio Vilko gatve pralėkė „Audi A6“. „Pro mus, važiuojančius, jis pralėkė kaip pro stovinčius. Jo greitis mažiausiai buvo apie 150 km/val.“, - pasakojo vienas iš pareigūnų.

Policininkai „Audi“ pasivijo V. Pietario gatvėje. Paaiškėjo, kad vairuotojas (gim. 1992 m.) neblaivus - 0,99 prom.

Reidui vykstant V. Kudirkos gatvėje, pareigūnų darbą demonstratyviai filmavo nelegalus taksistas, kurį prieš tai nubaudė savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus (VTS) darbuotojai, dalyvavę policijos reide.

VTS darbuotojams ir policininkams dirbant Liejyklos gatvėje, pasisekė keturiems girtiems užsieniečiams, kuriuos tuo metu į viešbutį „Artis“ atvežė VTS gerai žinomas nelegalus taksistas. Kai prie automobilio priėjo VTS darbuotojas, vairuotojas su keleiviais derėjosi dėl kainos. Savivaldybės atstovas užsieniečiams pranešė, kad ši jų kelionė nemokama. Vyrai labai nustebo, paklausė, kodėl nemokama. Jiems buvo paaiškinta, kad juos atvežęs vairuotojas nėra tikras taksistas, todėl jis negali imti užmokesčio už šią paslaugą. VTS darbuotojas vairuotojo paklausė ar jis taksistas, šiam teko pripažinti, kad jis ne taksistas ir kelionė tikrai nemokama (antraip jam būtų skirta bauda už nelegalią veiklą).

Labai stipriai įkaušusius keleivius ši žinia didžiai nudžiugino.

V. Kudirkos gatvėje, reidui artėjant prie pabaigos, buvo sustabdytas visureigis „Lexus“ su ukrainietiškais numeriais. Vairuotojas (Ukrainos pilietis) elgėsi keistai - nedavė policininkams savo dokumentų, rodė juos nepaleisdamas iš rankų ir be perstojo kalbėjo apie savo teises, lietuvius vadino nacistais, kaltino šališku požiūriu į jį ir t.t.

Tik atvykus žurnalistams ir ėmus jį filmuoti, užsienietis pagaliau pareigūnams padavė dokumentus. Bet tada ėmė koneveikti žurnalistus ir Lietuvą, puolė kažkam skambinti, žadėjo, kad tuoj čia atvyks kažkoks viršininkas.

Ukrainiečiui surašyti du protokolai: už neleistinai užtamsintus automobilio stiklus ir už tai, kad sustabdytas neįjungė avarinių žibintų.

Toje pačioje vietoje apie 2.40 val. įkliuvo ir girtas „City Bee“ automobilį „Fiat“ vairavęs jaunuolis (gim. 1993 m.). Jis teigė išgėręs „vieną alaus“, tačiau alkotesteris parodė 1,51 prom. Automobilis išvežtas į saugomą aikštelę. Kol „City Bee“ jo neatsiims, vaikinui teks mokėti už jo nuomą.

Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai per naktį sustabdė daugybę vairuotojų, viršijusių leidžiamą greitį. Didžiausias greitis užfiksuotas Geležinio Vilko gatvėje, tunelyje - 140 km/val. (toje vietoje leidžiama važiuoti ne didesniu, kaip 60 km/val. greičiu). Pasak pareigūnų, didžioji dalis sustabdytų greičio mėgėjų - „klevai“, t.y. dviejų metų stažo neturintys vairuotojai.

Šeštadienį Lietuvos kelių policijos tarnyba paskelbė apibendrintus šio reido rezultatus: „Per Lietuvos kelių policijos tarnybos ir Vilniaus apskrities VPK Kelių policijos valdybos bendrą reidą Vilniaus mieste ir apylinkėse pareigūnai nustatė apie 150 KET pažeidimų, 30 beprotiško greičio viršijimo atveju, kuomet greitis buvo viršytas daugiau kaip 40 km/val., visais atvejais - kuomet važiuota greičiau, nei 1l0 km/val. greičiu mieste. Pareigūnai išaiškino 10 neblaivių vairuotojų, 30 atveju, kuomet alkoholis buvo vartotas, tačiau normos neviršijo“.