Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau - apskr. VPK) Jurbarko r. PK Kriminalinės policijos vyresnysis tyrėjas Kęstutis Klimas ir Viešosios policijos Prevencijos poskyrio vyresnioji tyrėja Lilija Martinkevičienė, dirbdami reagavimo grupėje, vėlyvą rugsėjo 15-osios rytmetį atvykę prie Jurbarke Kauno g. esančio daugiabučio, pastebėjo, kad iš 2-jo aukšto į kiemą mėtomi daiktai.

Policija informuoja, kad gyventojai buvo pasipiktinę, kad daiktai skriejo į kiemą, kuriame – vaikų žaidimo aikštelė. Be to, bute esantys asmenys girtauja.

Atvykusios policijos į butą niekas neįsileido.

Šeimininkas tvirtino, kad yra užrakintas, o rakto neturi – jį išsinešė draugas, kuris, pasak vyriškio, ir mėtė daiktus per langą.

Kadangi policijai žinomas ir minėtas draugas (g. 1988 m.), pareigūnai netrukus nuvyko pas jį. Tačiau šis nei raktų turėjo, nei prisipažino daiktus mėtęs pro langą. Visgi vėliau abu prisipažino mėtę daiktus per langą.

Policija susisiekė su komunalininkais dėl bokštelio, kad patektų į butą. Bet netrukus pareigūnai pastebėjo važiuojantį mikroautobusą su teleskopinėmis kopėčiomis. Paprašęs kopėčių, pareigūnas K. Klimas užlipo jomis ir pro langą pateko į butą. Šeimininkas jau saldžiai miegojo, o ant stalo buvo buto raktas.

Abiem šios daiktų pro langą mėtymo istorijos herojams policija patikrino blaivumą – buto šeimininkui nustatyta 1,30 prom. alkoholio, o jo draugui – 1,33 prom. alkoholio.

Vyrukai buvo tokie „silpni“, kad vos pastovėjo ant kojų, ramstėsi, kad nekristų. Pareigūnams kilo įtarimas, kad jie gali būti apsvaigę nuo narkotikų, Vyrai patys to neneigė.

Nuvežus juos į Jurbarko ligoninę apsvaigimui nustatyti, abu negalėjo nustoti juoktis, elgėsi neadekvačiai nei savo amžiui, nei promilėms.

Dėl viešosios tvarkos sutrikdymo pradėtas ikiteisminis tyrimas pradėtas pagal BK 284 str. 1 d.