Trečiadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Specialiosios paskirties užkardos (SPU) pareigūnai užfiksavo Šalčininkų rajono Dumblės kaimo ribose važinėjantį įtartiną automobilį „Audi A6“ su lietuviškais numeriais. Šis kaimas yra prie pat sienos su Baltarusija, praneša VSAT.

Tarnybiniu visureigiu „Mitsubishi Pajero“ patruliavę SPU pareigūnai nusprendė patikrinti šią mašiną. Važiuodamas miško keliuku „Audi A6“ vairuotojas pamatė priešais atvažiuojančius pasieniečius. Matyt, jis norėjo staigiai apsisukti ir sprukti, tačiau manevro metu mašinos galine kairiąja dalimi trenkėsi į medį. Tuomet vyras iššoko iš „Audi A6“ ir leidosi į mišką. Į šią vietą atskubėję pasieniečiai dar spėjo pamatyti, kad jis pakeliui kažką išmetė.

VSAT pareigūnams vairuotojo pagauti nepavyko, tačiau jie surado dokumentus, kurių atsikratė bėglys. Tai buvo Šalčininkų rajono gyventojui išduotas vairuotojo pažymėjimas ir visi „Audi A6“ dokumentai.
Į kontrabandininko mašiną buvo sugrūsta net 20 dėžių, iš viso 10 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“ su Baltarusijos akcizo ženklais. Tokio krovinio vertė Lietuvoje su mokesčiais yra beveik 25 tūkst. eurų.

VSAT Varėnos rinktinėje dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vyksta „Audi A6“ vairavusio vyro paieška.

Cigaretės ir automobilis saugomi Varėnos rinktinėje.