Iškart po nelaimės savivaldybės Interesantų aptarnavimo skyriaus patalpose, Bendrasis pagalbos centras sulaukė trijų skambučių - žmonės pranešė, kad savivaldybėje iš balkono iškrito vaikas. Po kelių minučių paskambino dar vienas žmogus, jis teigė, kad mama neišlaikė rankose spurdėjusios mažylės - išsprūdusi ji iš antrojo aukšto vidinio balkono nukrito į pirmą aukštą.

Tačiau mama šią versiją paneigė. Pasak jos, dukra iš antro aukšto į pirmą iškrito per tarpą, esantį tarp kolonos ir stiklinių turėklų.

Mažytės mergaitės (1 metai 3 mėnesiai) tėtis DELFI papasakojo, kad mama stovėjo prie stalo, stovėjusio šalia turėklų, ir žaidė su dukra. Staiga mergaitė ėmė bėgti palei stiklinius turėklus ir akimirksniu iškrito per 33 cm pločio tarpą tarp jų ir kolonos.

Krisdama mažylė atsitrenkė į ant sienos kabantį šviestuvą, tai kiek sulėtino kritimo greitį, mergytė pasisuko ir iš kelių metrų aukščio ant pirmojo aukšto grindų nukrito ant šono. Gydytojai tėvams sakė, kad jų dukrai Dievas pakišo pagalvę. Po dviejų dienų ligoninėje medikai leido toliau mergaitę gydyti namuose. Pasak tėčio, dukrytė sėkmingai sveiksta, tačiau po ištikto šoko pasidarė irzli, sunkiai miega.

Pagalbos prireikė ir mamai - dėl patirto šoko ji dabar lankosi pas psichologą.

Savivaldybės Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus darbuotojos DELFI sakė, kad visą medžiagą, susijusią su šia nelaime, perdavė policijai, todėl nieko komentuoti negali. Savivaldybės atstovė Rosita Šilėnė pasiūlė pasikalbėti su įvykio liudininke. Tačiau jai paskambinus paaiškėjo, kad moteris nematė, kaip vaikas iškrito. Ji sakė pastebėjusi moterį su vaiku rankose antrame aukšte. Maždaug po 5 minučių įvyko nelaimė, tačiau liudininkei atsisukus, mergytė jau gulėjo ant pirmojo aukšto grindų.

Mero atstovas spaudai Aleksandras Zubriakovas DELFI sakė, kad po nelaimės buvo apžiūrėtos balkono angos, konstatuota, kad viskas saugu. Pasak jo, minėtasis tarpas tarp kolonos ir turėklų esąs pernelyg siauras. Vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota krentanti mergaitė, perduotas policijai. Deja, jame nematyti, kaip mergaitė iškrenta. Pasak A. Zubriakovo, antrojo aukšto vaizdo kameros tos vietos, kur iškrito vaikas, nesiekia.

Nukentėjusios mergaitės tėvai laukia savivaldybės ir policijos tyrimų išvadų. Šeimą atstovaujančio advokato manymu, už nelaimę atsakingas pastato savininkas, t.y. savivaldybė, nepasirūpinusi lankytojų saugumu. Viešosios paskirties pastatas, pasak jo, privalo būti saugus.