Apie neįprastą radinį ežero dugne policijai pranešta rugpjūčio 29 d. Apie tai pranešė Pilaitės gyventojas, nardęs šiame ežere. Pasak naro, tankas yra maždaug 35 metrų gylyje, ties centriniu paplūdimiu.

Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ vadas Viktoras Grabauskas DELFI sakė, jog rinktinės narų ir išminuotojų tikslas yra įsitikinti ar tikrai ežere yra tankas. Jei jis bus aptiktas, išminuotojai turės įvertinti saugumą (patikrinti ar kovos mašinoje nėra sprogmenų). „Bet mes jo tikrai neiškėlinėsime. Ką su juo daryti, spręs kiti“, - sakė V. Grabauskas.

Trečiadienį narai neaptiko nieko panašaus į tanką.

Paaiškėjo, kad policijai apie tanką pranešęs žmogus pats jo net nematė. Pasikalbėjus su pranešėju, paaiškėjo, kad apie tanką ežero dugne jam papasakojęs kitas ten nardęs žmogus. Pareigūnai susirado ir jį. Vyriškis patvirtino matęs ežero dugne iš dumblo kyšantį tanko bokštelio viršų. Tačiau jis tai matė prieš... 7 ar 8 metus.

Pasak V. Grabausko, narams nurodyta apytikslė vieta, kur buvo pastebėtas tankas, o tai yra nemažas plotas, be to, per tiek metų bokštelis gali būti galutinai užneštas dumblu.