Šįsyk reidas vyko Vilniaus vakariniame aplinkkelyje. Jo metu sostinės policijai buvo pranešta apie įtartinai manevruojantį automobilį „Opel Tigra“. Patruliai jį pastebėjo ir sustabdė Pilaitės prospekte, prie sankryžos su Laisvės prospektu. Čia buvo iškviestas ir vienas iš reide dalyvavusių Kelių policijos ekipažų.

Patikrinus alkoholio matuokliu, 27 metų vairuotojui nustatytas sunkus girtumas - 2,80 prom. Kadangi jis neturi vairuotojo pažymėjimo (ir niekada jo neturėjo), gresia automobilio konfiskavimas. Todėl „Opel Tigra“ išvežtas į saugomą aikštelę.

Beje, automobilis be techninės apžiūros, neapdraustas privalomuoju draudimu.

Vakariniame aplinkkelyje tikrinti vairuotojai buvo blaivūs, visi turintys vairuotojo pažymėjimus. Tačiau vienas vairuotojas vis dėlto „pasižymėjo“.

Maždaug 23.40 val. įtarimų sukėlė „City Bee“ automobilis „Fiat“, staiga sustojęs iki policijos kordono likus keliems šimtams metrų. Vairuotojas iššoko iš automobilio ir puolė ropštis į šalia kelio esantį aukštą ir statų šlaitą.

Prie šio automobilio iškart nuvažiavo vienas policijos ekipažas. Privažiavę pareigūnai puolė vairuotoją vytis, bet bėglys spėjo dingti tamsoje prie daugiabučių namų.

Tačiau netrukus pareigūnai pamatė bėglį, ramiai sau einantį ir vaizduojantį niekuo dėtą praeivį. Jį sustabdę policininkai iškart atkreipė dėmesį į tai, kad „praeivis“ uždusęs. Pradžioje vyras tvirtino nieko nevairavęs, sakė buvęs pas merginą svečiuose. Tačiau pareigūnams ėmus klausinėti merginos pavardės, adreso ir kt., vyrukas, nuo kurio sklido stiprus alkoholio kvapas, pasidavė - prisipažino vairavęs „City Bee“ automobilį.

Vyras (gim. 1983 m.) nuo fotografų labai uoliai slėpė savo veidą - net į alkotesterį pūtė ant galvos užsitempęs džemperį, kurį kažkodėl buvo apsirengęs išvirkščią.

Nesėkmingai bandžiusiam pabėgti vairuotojui nustatytas 1,15 prom. girtumas.