Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai sostinėje sulaikė dviračių vagis.

Rugsėjo 30 d. apie 14 val. 30 min. neuniformuoti pareigūnai Naujininkuose, Dzūkų g., pastebėjo asmenį, tempiantį dviratį. Šis vyras sukėlė profesionalių pareigūnų įtarimą, todėl buvo nutarta patikrinti.

VPK informuoja, kad pareigūnai neapsiriko – jau po kelių minučių bendravimo tapo aišku, kad dviratis ką tik pavogtas. Sulaikytas trisdešimt trejų metų vilnietis su savimi turėjo ir dvejas žirkles metalui kirpti. Jis prisipažino pavogęs dviratį prie Užupyje esančios parduotuvės. Pareigūnai greitai išsiaiškino, kad sulaikytasis turi susitikti su savo bendrininku, kuris į sutartą vietą, prie buvusio taksi parko, iš nusikaltimo padarymo vietos atvažiuos viešuoju transportu.

Netrukus Dzūkų g. pareigūnai sulaikė ir kitą 35-erių metų įtariamąjį. Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai, nuvykę į dviračio vagystės vietą, sutiko ten kolegas jau priimančius pareiškimą iš nukentėjusiojo. Visi labai nustebo, kad nusikaltimas jau išaiškintas ‒ dviratis surastas, o įtariamieji ‒ sulaikyti. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Pareigūnai turi pagrindo manyti, kad šie asmenys padarė ir daugiau panašių nusikaltimų kituose sostinės rajonuose. Piliečius, nukentėjusius nuo šių asmenų ar turinčius duomenų apie jų nusikalstamą veiką, pareigūnai prašo kreiptis į Vilniaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą telefonu (8 5) 271 6053.

Kadangi dviračių vagysčių sezonas dar nesibaigė, Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai pataria tinkamai parinkti dviračių apsaugą. Plačiai paplitusios troselinės dviračio rakinimo spynos labai lengvai ir greitai įveikiamos, todėl vertėtų pasirinkti patikimesnes dviračio apsaugos priemones arba vienu metu naudoti keletą apsaugos priemonių. Taip pat policija primena, kad dviračius galima pažymėti artimiausioje policijos įstaigoje.