Skerdynės įvyko vėlų praėjusio sekmadienio vakarą, apie 23.30 val., Naujojoje Vilnioje, Parko g., prie moters priėjo vyras kruvinu kaklu, kruvinos buvo ir basos kojos.

Greitosios pagalbos medikai vyrui (gim. 1978 m.) diagnozavo kaklo durtinę žaizdą. Ligoninėje jam susiūta arterija.

Atvykę patruliai kraujo pėdsakais nuėjo į Parko g. butą, jame rado du nužudytus vyrus. Vienas vyras (gim. 1974 m.) mirė dėl durtinės žaizdos krūtinėje, kitas (gim. 1983 m.) - dėl durtinės žaizdos poraktikaulinėje srityje.

Bute buvo girta kompanija. Policija sulaikė keturis asmenis: tris vyrus (gim. 1961, 1968, 1976) ir moterį (gim. 1984 m.). Iš ligoninės į areštinę išvežtas ir sužeistasis.

Pasak kaimynų, šiame aštunto aukšto bute, priklausančiame dviem broliams, dažnai rinkdavosi triukšmingos, agresyvios kompanijos.

Paaiškėjo, kad vienas iš brolių nužudytas, kitas nužudytasis - neįgalus (negalintis vaikščioti, judantis su vežimėliu) svečias.

Tarp sulaikytųjų - nužudytojo brolis, gyvenęs su juo tame pačiame bute. Nė vienas iš išgertuvių dalyvių neduoda rišlių parodymų (miegojo, nieko neatsimena dėl girtumo ir pan.), todėl įtarimai nužudymu pareikšti visiems penkiems. Prokuratūra prašo visus suimti mėnesiui.

Antradienį į teismą pirmas buvo atvežtas sužeistasis. 38 metų vyras neatrodo sunkiai sužalotas - vaikšto guviai. Teismas patenkino prokuratūros prašymą suimti jį mėnesiui.

Po to į teismą konvojus atvežė moterį. Įtariamoji ir teisėjui tvirtino nieko nemačiusi, nieko nežinanti, nes miegojusi, ją pažadinę policininkai. Moterį teismas leido suimti 20 parų.

Kiti du vyrai suimti mėnesiui. Dėl paskutiniojo dar sprendžiama.

Neoficialiais duomenimis, vienas iš įtariamųjų (į teismą atvežtas paskutinis, su ūsais) prisipažino. Jo teigimu, jis gynęsis nuo trijų jį užpuolusių sugėrovų. Teigia, jog gindamasis kažką turėjo rankoje, tačiau neatsimenantis, ką.

Antradienio pavakarę teisme prokuroras Liutauras Rudzevičius sakė, jog byloje yra postūmių - įtariamieji pradeda duoti parodymus.