„Karoliai – senoviniai, juos nesunku būtų atpažinti. Turime jų nuotraukas. Manau, tokios vagystės viešinimas turėtų paskatinti gintaro supirkėjus atkreipti dėmesį į atneštas vertybes. Greitai sureagavus, tikiuosi, tiek įtariamieji bus patvirtinti, tiek karoliai surasti“, – kalbėjo klebonas Gediminas Jankūnas.

Karolius ir medalioną vagys nugvelbė iš presbiterijos, kurioje kabo Švč. Mergelės Marijos kartu su kūdikėliu paveikslas. Kaip teigia bažnyčios klebonas, šioms vertybėms apsaugoti signalizacija yra įrengta, tačiau per Žolinės atlaidus kunigas ją atjungė, tam, kad tikintieji galėtų klūpėdami keliais žingsniuoti aplink paveikslą, prie kurio buvo kabinami minėtieji karoliai.

„Jau iškart po atlaidų, praėjusią savaitę pastebėjome, kad trūksta trijų gintarinių karolių. O vakar pamatėme, kad pavogti dar 4“, – pridūrė bazilikos klebonas G. Jankūnas.

Nuostolis - 8 000 eurų.

Naujienų portalui JP pasidomėjus, kaip galėjo dingti dar 4 senoviniai gintariniai karoliai, klebonas prasitaria, kad signalizacija ir toliau buvo išjungta, kadangi į baziliką atvyko statybų rangovai, kurie turėtų pakeisti elektros instaliaciją bažnyčioje.

Minėtieji karoliai yra tikinčiųjų dovanos bazilikai už išklausytas maldas. Bazilikos klebonas G. Jankūnas stebisi, kaip įmanoma pavogti daiktą, kuris yra dovana Dievui.

„Nors ir patyrėme skaudžią vagystę, tikrai neketiname rakinti bazilikos, kai nevyksta mišios. Bazilika bus atvira tikintiesiems, kurie nori tiesiog užeiti apsidairyti ar pasimelsti visomis dienomis nuo 9 iki 20 valandos. Juk Dievo iš mūsų bažnyčios niekas nepavogs, o materialinės vertybės ir liks materialinėmis“, – teigė klebonas Gediminas Jankūnas.

Šaltinis
Naujienų portalas „Jūsų Panevėžys“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)