Kaip rašo laikraštis „The Wisbech Standard“, 18 metų Šarūnas Mačiulis pripažintas kaltu dėl 32 metų Mariaus Micevičiaus nužudymo. Dėl šio nusikaltimo jaunas lietuvis stojo prieš Kembridžo karūnos teismą.

Praėjusį penktadienį įvykusio posėdžio metu lietuviui teismas skyrė laisvės atėmimo bausmę iki gyvos galvos. Prašytis paleidžiamas anksčiau laiko jis galės tik po vienuolikos metų.

Teismo metu buvo paskelbta, kad nusikaltimas buvo vykdytas šių metų vasario 15 d. Prieš tai Š. Mačiulis, M. Micevičius ir dar keli Visbičo „Churchill Road“ gatvės gyventojai smarkiai gėrė.

Vėliau Š. Mačiulis ir M. Micevičius susipyko. Pastarojo draugė jį po kurio laiko rado gulintį virtuvėje ant grindų su durtine žaizda pilve.

Lietuvis buvo nugabentas į ligoninę, kur vasario 17 d. nuo patirtų sužalojimų mirė.

Š. Mačiulis buvo sulaikytas kitą dieną po nusikaltimo. Teisme jis teigė gynęsis, tačiau negalėjo prisiminti, kaip paėmė peilį ir dūrė tautiečiui.

„Tai dar vienas tragiškas pavyzdys traumos, kurią gali sukelti alkoholio vartojimas. Šioje byloje nėra laimėtojų: aštuoniolikmetis didelę dalį savo gyvenimo praleis kalėjime. Tačiau mes nuoširdžiai užjaučiame M. Micevičiaus šeimą“, – po teismo posėdžio sakė policijos detektyvas vyriausiasis inspektorius Adamas Gallopas.