Po kelių dienų pagrobtas automobilis buvo aptiktas Darbėnų miške – jis, panaudojant maskuojamąjį tinklą, buvo paslėptas krūmuose.

Pareigūnai nusprendė šiek tiek palaukti, kol „naujieji savininkai“ atvyks automobilio pasiimti. Ilgai laukti nereikėjo. Jau kitos dienos ryte automobilis buvo išvairuotas iš krūmų, nuo jo buvo nuimtas maskuojamasis tinklas, uždėti kitos valstybės transporto priemonės valstybiniai numeriai, automobilis buvo paruoštas pervežimui, praneša Klaipėdos apskrities policija.

Kadangi Klaipėdos apskrities VPK Kriminalinės policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai jau buvo susiaurinę įtariamųjų ratą, prabangų automobilį iš miško išvežė patys pareigūnai.

Apie surastą automobilį pareigūnai informavo ir jo savininką Baltarusijoje, jam tai buvo maloni žinia. Prabangus automobilis buvo draustas tik privalomuoju draudimu, o nukentėjusysis jį buvo įvertinęs net 30 000 eurų.

Netrukus buvo pričiuptas vienas iš su automobilio vagyste susijusių įtariamųjų, 1981 m. gimęs Palangos miesto gyventojas, ne kartą teistas Lietuvoje (du teistumai už sunkius nusikaltimus), turima duomenų ir apie jo teistumus užsienyje. Po sulaikymo teismas jam skyrė griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą.

Atliktų kratų metu rasta įranga, kuri galimai naudojama automobilių vagystėms, todėl tyrimas tęsiamas siekiant nustatyti ar šis įtariamasis nėra padaręs ir daugiau tokio pobūdžio nusikaltimų bei galimus jo bendrus.

Už didelės vertės svetimo turto pagrobimą gresia laisvės atėmimas iki 8 metų.