Baudžiamojon atsakomybėn patrauktas kretingiškis praėjusių metų liepą sulaikytas su polietileniniu maišeliu, kuriame buvo daugiau nei 94 gramai kvaišalų.

Ikiteisminį tyrimą atlikę Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai turėjo duomenų, kad M. M. galimai vykdo nusikalstamas veikas, susijusias su neteisėtu disponavimu narkotinėmis medžiagomis, todėl vyrą ėmė sekti, praneša Generalinė prokuratūra.

Atliekant ikiteisminį tyrimą kilo įtarimų, kad M. M. planuoja parduoti didelį kiekį kokaino iš Anglijos vos porai dienų grįžtančiam savo pažįstamam. Gavę informacijos apie kaltinamojo buvimo vietą, policijos pareigūnai nutarė surengti slaptą operaciją ir M. M. sulaikyti su kokainu.

Kretingiškis buvo sulaikytas 2015 m. liepos 16 d. naktį su beveik šimtu gramų miltelių, kurių sudėtyje buvo didelis kiekis narkotinės medžiagos – kokaino. Atlikus kratą M. M. namuose taip pat buvo rasta kanapių.

Kaltinamajam M. M. už neteisėtą disponavimą labai dideliu kiekiu narkotinių medžiagų gresia laisvės atėmimo bausmė nuo dešimties iki penkiolikos metų.

Byla Klaipėdos miesto apylinkės teisme bus pradėta nagrinėti rugsėjo 5 dieną.