Ekspertai nustatė, kad berniukas gimė neišnešiotas ir jau būdamas negyvas, o jį pagimdžiusi moteris turi rimtų psichinės sveikatos sutrikimų, tarp kurių ir priklausomybė nuo alkoholio, praneša Generalinė prokuratūra.

Ekspertai taip pat nustatė, kad šios moters teiginiai apie tai, kad ji neva pati uždusino ką tik pagimdytą vaiką, prasilenkia su realybe – jokių uždusimo ar dusinimo požymių neužfiksuota. Išvadose taip pat nurodoma, kad pagimdžiusi ir negyvam kūdikiui amputavusi koją moteris nesuvokė veikos pavojingumo ir negalėjo valdyti savo veiksmų.

Atsižvelgdama į šias išvadas bei kitus tyrime gautus duomenis Šiaulių apygardos prokuratūros prokurorė Jūratė Tamašauskienė priėmė nutarimą nutraukti tyrimą dėl bejėgiškos būklės savo vaiko nužudymo.

Dvidešimt penkerių metų Pakruojo rajono gyventoja, atsižvelgiant į nustatytus sunkius sveikatos sutrikimus, dėl kurių jos elgesys yra neprognozuojamas ir keliantis pavojų, Šiaulių apylinkės teismo nutartimi yra perduota gydyti stacionarinėje gydymo įstaigoje.