26 metų oficialiai niekur nedirbantis Telšių rajono gyventojas Artūras Noreika šeštadienį buvo apklaustas policijoje, jam pateikti įtarimai.

Sekmadienį ikiteisminio tyrimo teisėjas turėtų svarstyti, ar patenkinti prokurorų prašymą A. Noreikai skirti griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą. Įtariamąjį planuojama prašyti suimti maksimaliam įstatyme numatytam trijų mėnesių laikotarpiui.

Policijos patrulis L. Šimkus buvo nudurtas penktadienio vakarą, kai atvyko į A. Noreikos namus – čia, įtariama, buvo smurtaujama prieš A. Noreikos motiną.

Policijos pareigūną peiliu puolęs ir kartą jam į kaklą dūręs (dūris buvo mirtinas), A. Noreika po nusikaltimo iš karto buvo sulaikytas.

Dėl policininko žūties tarnybos metu užuojautą šeštadienį pareiškė prezidentė Dalia Grybauskaitė. Anot jos, jokie žodžiai negali numalšinti šeimos skausmo, ir nėra jokio pateisinimo pasikartojančioms tragedijoms, kai netenkame pareigūno, garbingai atliekančio savo užduotį.

Tryškių miestelio seniūnas Jonas Buivydas Lietuvos radijui sakė, kad A. Noreika gyveno „normalioje šeimoje“, jo motina dirba miestelio siuvykloje.

Anot jo, iki šios nelaimės A. Noreika nebuvo smurtavęs prieš savo motiną, iki tol policija nebuvo gavusi jokių pranešimų apie smurtą.

„Jis gyveno iš pašalpų, pas mus atidirbinėjo, bet iniciatyvos nerodė, varu varyti reikėjo“, – seniūnas Lietuvos radijui teigė, kad policininko nužudymu įtariamas A. Noreika elgdavosi keistai. „Gal jis ką vartojo?“ – svarstė J. Buivydas.