Vilniaus miesto apylinkės teismas penktadienį toliau nagrinėjo 31 metų Indijos piliečio Sulilo Surecho baudžiamąją bylą – prokurorai jam pateikė kaltinimus dėl pasikėsinimo išžaginti vienos bendrovės, padedančios užsieniečiams plėtoti verslą Lietuvoje, darbuotoją.

Į Lietuvą S. Surechas atvyko ir įmonę įsteigė dar 2013 m., tačiau nuolat čia negyveno. Nusikaltimą, kuris jam inkriminuojamas, įtariama, padarė 2014 m. rudenį.

Šiuo metu Indijos pilietis yra suimtas, nes prasidėjus ikiteisminiam tyrimui slapstėsi nuo pareigūnų ir iš Lietuvos išvyko į D. Britaniją. Čia netrukus jis buvo sulaikytas pagal Lietuvoje išduotą Europos arešto orderį, bet jo ekstradicija užtruko.

Į Kauno tardymo izoliatorių S. Surechas buvo atgabentas gegužės mėnesį. Jis kaltinimų dėl pasikėsinimo išžaginti nepripažįsta.

Bylos duomenimis nustatyta, kad S. Surechas ilgą laiką bendravo su verslo konsultacijas užsieniečiams teikiančios bendrovės darbuotoja. Verslininkas su ja dažnai susirašinėjo, bendravo telefonu ir susitikinėdavo, tačiau nukentėjusioji tikina, kad jokių intymių santykių su užsieniečiu neturėjo ir šis jų net negalėjo tikėtis, nes juos siejo tik darbo reikalai.

Tačiau Indijos piliečiui greičiausiai atrodė kitaip – vieno susitikimo su verslo konsultacijas teikiančios bendrovės darbuotoja metu jis panaudojęs psichinę ir fizinę prievartą pasikėsino ją išžaginti. Visa tai vyko automobilyje prie nukentėjusiosios namų viename sostinės mikrorajone. Bet nukentėjusiajai pavyko išvengti seksualinės prievartos akto – mergina bandė priešintis, šaukti, jos pagalbos šauksmą išgirdo tuo metu pro šalį ėję praeiviai.

Nukentėjusioji, kuri neneigė, kad su užsieniečiu dažnai bendraudavo telekomunikacinėmis priemonėmis, pareigūnams sakė, jog tądien, kai ją kaltinamasis pasikėsino išžaginti, ji buvo susiradusi draugą ir norėjo indui pasakyti, kad su juo negali būti jokių santykių, taip pat ji paprašė daugiau neberašyti ir nebeskambinėti.

Užsieniečio baudžiamąją bylą teisėja Ingrida Mikužytė nagrinėja neviešuose posėdžiuose, nes tai susiję su asmens seksualinio apsisprendimo laisve. Už pasikėsinimą išžaginti baudžiamasis įstatymas numato laisvės atėmimo iki septynerių metų bausmę.