Birželio mėnesį prie Heathrow oro uosto policininkas ir jo kolega konfiskavo 200 000 svarų sterlingų (kone 800 tūkst. eurų) vertės „Lamborghini Huracan“ automobilį, kai policijos tikrinimo sistema klaidingai parodė, kad mašina neturi privalomojo draudimo.

Mašinos greičio įrašus pastebėjusi prabangių mašinų nuomos įmonė „City Supercars“, kuriai ir priklausė konfiskuotasis automobilis, teigė, kad policininkai automobilį konfiskavo norėdami „pasilinksminti“.

„City Supercars“ direktorius Erwynas Mackee tikino, kad kompanija neseniai pakeitė savo draudimo politiką ir duomenys galimai dar nebuvo atsinaujinę.

Kai mašina buvo sustabdyta birželio 1 dieną, policininkai atsisakė tikėti draudimo brokerio laišku, teigdami, kad jis gali būti padirbtas ir mašina paprasčiausiai nėra apdrausta.

„Galiausiai jie pareiškė, kad konfiskuos automobilį. Bet visos mūsų mašinos turi daviklį, todėl galime sekti, kas su jomis yra daroma. Negalėjau patikėti, kai pamačiau, kad automobilis važiavo dvigubai didesniu nei leistinu greičiu, – pasakojo E. Mackee. – Policijos konfiskuotų automobilių aikštelė yra beveik prie pat vietos, kur mašina buvo sustabdyta. Panašu, kad policininkai nusprendė važiuoti aplinkkeliais“.

Iš viso daviklis užfiksavo 53 mylių (apie 85 km), 47 mylių (apie 75 km) ir 63 mylių (apie 100 km) per valandą greičius – visi jų buvo užfiksuoti teritorijoje, kur leistinas greitis yra 30 mylių per valandą (apie 48 km/h).

Tai pastebėjęs įpykęs E. Mackee įmonės „Twitter“ paskyroje parašė Londono policijai: „Jūsų pareigūnai be pagrindo konfiskavo automobilį ir dabar linksminasi juo važinėdami dvigubai didesniu nei leistinu greičiu“.

Londono policijos atstovas patikino, kad „Lamborghini“ draudimo dokumentai patvirtinti ir yra galiojantys: „Kai išgirdome automobilio savininko susirūpinimą, pradėjome vykdyti vidinį tyrimą. Mašiną konfiskavę ir ja važinėję pareigūnai buvo nubausti, o automobilio savininkui atlyginsime 150 svarų sumokėtą mašinos nuvežimo mokestį“.