Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai antradienį neviešai patruliavo automobiliu su specialia greičio matavimo įranga, važiuojant nustatančia didžiulius, kelis šimtus kilometrų per valandą siekiančius greičius.

Tarp Vilniaus ir Kauno, atkarpoje, kur leistinas 120 km/val. greitis, pareigūnai užfiksavo 188 km/val. greičiu skriejantį automobilį „BMW 530“. Sustabdžius, paaiškėjo, kad prie vairo sėdi Rusijos pilietis, iš Čečėnijos kilęs 31 metų vyras.

Čečėnas policijai įkliuvo iš savo BMW išspaudęs 188 km/val. Vairuotojo pažymėjimas, kurį asmuo pateikė pareigūnams, iš karto sukėlė įtarimus – jį pavarčius, „plastiko“ kortelė subyrėjo į dvi popierines dalis.

Iš Kauno į Vilnių skriejęs vyras paaiškino, kad negalėjo vykti į Rusiją pasikeisti vairuotojo pažymėjimą, o už tai sumokėjo kelis šimtus dolerių pažįstamam, kuris paštu atsiuntė štai tokį „atnaujintą“ dokumentą. Vairuotojui tapo naujiena, kad turint leidimą ir nuolat gyvenant Lietuvoje, ne Europos Sąjungos piliečiai turi pasikeisti vairuotojo pažymėjimą į europietišką.

Jaunas vyras pasipasakojo pareigūnams, kad Lietuvoje kalėjo už nelegalių migrantų iš Čečėnijos į Europos Sąjungą gabenimą, o Rusijoje gali būti ieškomas, todėl į šią šalį grįžti neskuba.

Patikrinus keleivius, pareigūnai nustatė, kad visų trijų kartu važiavusių vyrų praeitis – taip pat nėra nepriekaištinga, dar vienas čečėnas ir du lietuviai taip pat buvo teisti.

Pareigūnai surašė vairuotojui administracinio teisės pažeidimo protokolą, o dėl galimai suklastoto dokumento naudojimo ir siekiant nuodugniau išsiaiškinti situaciją, vyrai kartu su automobiliu buvo pristatyti į policijos komisariatą.

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso reikalavimai taikomi vienodai ir užsieniečiams, tad teisės vairuoti neturinčiam vyrui teismas gali skirti piniginę baudą iki 724 eurų, o jei paaiškės, kad vairuotojo pažymėjimas suklastotas, gali būti iškelta ir baudžiamoji byla.