Prieš Bazildono magistrų teismą stojęs niekur nedirbantis vedęs 40 metų Saulius Žilinskas teisme, padedamas vertėjo, tik patvirtino savo tapatybę, gimimo datą ir adresą. Jam pateikti du kaltinimai dėl neteisėto laisvės atėmimo, trys kaltinimai dėl seksualinio pobūdžio lietimo, du kaltinimai dėl realaus kūno sužalojimo ir du kaltinimai dėl mėginimo išprievartauti.

Bazildone, Laindono rajone gyvenančiam lietuviui taip pat pateikti kaltinimai dėl vienuolikos nepadorių vaizdų turėjimo.

Remiantis bylos duomenimis, praėjusių metų vasario 21 d. 24 metų moteris Laindone maždaug 20 val. ėjo namo iš parduotuvės. Einant nedideliu tiltu, prie jos prišokęs S. Žilinskas stvėrė už rankos.

„Ji ištrūko, tačiau jis vėl jai griebė už rankos. Ji paklausė vyro, ko šis nori. tas atsakė: „Aš noriu tavęs“, – teismui sakė prokuroras Lesley'is Chippsas.

Nukentėjusioji teigia, kad S. Žilinskas jai smogė kumščiu į pilvą ir savo kūnu prisispaudė prie jos. Moteris ėmė šaukti ir, nukritusi ant žemės, susisuko į kamuoliuką mėgindama apsiginti nuo užpuoliko. Susistumdymas patraukė praeivių dėmesį, ir lietuvis pabėgo.

Antrasis užpuolimas buvo įvykdytas vos po 20 minučių. Teigiama, kad lietuvis užpuolė autobuso stotelėje buvusią penkiolikmetę, kurią nusitempė su tokia jėga, kad ši pametė abu batus. Tuo metu, kai S. Žilinskas kišo savo ranką jai po sijonu, mergaitė maldavo jos nežudyti.

Ir šiuo atveju užpuoliką kažkas išgąsdino ir šis pabėgo.

S. Žilinskas teisme jokio pareiškimo dėl kaltumo ar nekaltumo nepadarė. Kitas teismo posėdis jau Bazildono karūnos teisme įvyks rugpjūčio 30 d.