Muitinės departamentas praneša, kad praėjusį penktadienį (liepos 22-ąją), maždaug 9 val. ryto į Kybartų kelio postą mikroautobusu „Mercedes Benz 906 Sprinter“ iš Rusijos Kaliningrado srities atvažiavęs Vokietijos pilietis A. K. pareigūnams sakėsi neturįs deklaruotinų prekių.

Patyrusiems Kauno teritorinės muitinės pareigūnams pasirodė įtartinas į Vokietiją grįžtančio A. K. maršrutas – kur kas arčiau būtų buvę važiuoti per Lenkijos, o ne Lietuvos teritoriją.

Todėl automobilį nuspręsta patikrinti mobilia rentgeno kontrolės sistema. Jos pagalba ir nustatyta, kad priekinėje „Mercedes Benz 906 Sprinter“ sienelėje įrengta slaptavietė. Iš jos muitininkai ištraukė 10 520 pakelių cigarečių „Bayron“, „Winston“, „NZ“, „Prince“, „Bond“ su rusiškomis banderolėmis. Bendra nelegalių rūkalų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 27 520 eurų.

Vokietijos pilietis buvo sulaikytas, vėliau jam skirta kardomoji priemonė – 5 tūkst. eurų piniginis užstatas.


Muitinės kriminalinės tarnybos Kauno skyriuje dėl kontrabandos ir neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Kauno apygardos prokurorai.